Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 10:45

Ξεκίνησε η συγκομιδή υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκίνησε η συγκομιδή υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας

 

Ξεκίνησε η συγκομιδή του υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας. Οι ποσότητες όμως ακόμη είναι πολύ μικρές, αφού η όλη διαδικασία βρίσκεται στην αρχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος η ωρίμανση έχει πάει μερικές μέρες πιο πίσω λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ αναμένεται πολύ καλή ποιότητα, καθώς από την καρπόδεση των φυτών και μετά δεν υπήρχαν προβλήματα με τον καιρό.

Παράλληλα με τις πρώτες συγκομιδές, που μέχρι χθες μόλις έφταναν τους 100 τόνους, ξεκίνησαν και οι εξαγωγές. Η συγκομιδή αναμένεται να ενταθεί σταδιακά και ειδικά από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και μετά με κάποιες υπερπρώιμες ποικιλίες καρπουζιού και στην συνέχεια με τις υπόλοιπες.

Αναφορικά με το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος μας τόνισε: «Η συγκομιδή ξεκίνησε με τα 2 πρώτα φορτία στις 23 του μηνός, στις 24 σταμάτησε λόγω της βροχής και σήμερα (χθες) συνεχίζεται με 3-4 φορτία ακόμη. Χρειάζεται προσοχή όμως ειδικά τώρα στην αρχή, επειδή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουμε την περιοχή μας με την ωριμότητα καθώς φέτος δεν θα έχουμε ποιοτικά προβλήματα και η καρπόδεση έγινε κάτω από ομαλές συνθήκες.

Θα πρέπει όλοι, παραγωγοί, γεωπόνοι, ποιοτικοί ελεγκτές και εξαγωγείς να συνεργαστούμε. Παράκληση είναι να μην αποφεύγονται οι αναγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, να επιδιώκουν τον ποιοτικό έλεγχο και να μην τον αποφεύγουν. Μόνο με αυτή την συνεργασία μπορούμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα και ωριμότητα των προϊόντων.

Χρειάζεται επαγρύπνηση για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις αγορές που έχουμε.

Η αρχή της συγκομιδής έγινε από τις περιοχές της Τερψιθέας και το Λιμενάρι που είναι δύο αρκετά πρώιμες περιοχές. Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις ακόμη, φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τους 40 χιλ. τόνους μιας και οι αποδόσεις φαίνεται ότι είναι ικανοποιητικές».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER