Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 11:38

Στα δικαστήρια για την απόφαση της γενικής συνέλευσης: ΕΑΣ Λακωνίας κατά Συκικής

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στα δικαστήρια για την απόφαση της γενικής συνέλευσης: ΕΑΣ Λακωνίας κατά Συκικής

Με εξώδικο και ασφαλιστικά μέτρα η ΕΑΣ Λακωνίας στρέφεται κατά της Συκικής, για την απόφαση της γενικής συνέλευσης να μετατραπεί η οργάνωση σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό. Την απόφαση για τις συγκεκριμένες νομικές ενέργειες έλαβε το Δ.Σ. της ΕΑΣ.
«Εχει παρανομήσει η Συκική, έχει παραβεί το νόμο 4510», εξήγησε στην "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Λακωνίας Νίκος Προκοβάκης. Παρατήρησε ότι «μόνο διά συγχωνεύσεως πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών - μελών της μπορεί μια τριτοβάθμια οργάνωση να γίνει πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός, και όταν δε γίνονται συγχωνεύσεις, μπορούν να εγγραφούν φυσικά πρόσωπα ως μέλη». Σημείωσε επίσης πως «η Συκική, αφού δεν έχει μέλη πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, θα μπορούσε να γίνει μόνο Α.Ε. με τη συγκατάθεση των δύο μελών της, των Ενώσεων Μεσσηνίας και Λακωνίας. Η Συκική εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των δύο οργανώσεων - μελών της και των μελών τους παραγωγών. Είναι παράνομη η όλη κίνηση».
Ο κ. Προκοβάκης επεσήμανε ότι «είναι ανήθικο, από 3.000 παραγωγούς που έχει η Συκική, η νέα οργάνωση να είναι κτήμα μόλις 150 ανθρώπων». Απαντώντας δε σε κριτική και κατηγορίες που αφορούν το πρόσωπό του, παρατήρησε: «Δεν είμαι αγροτοπατέρας, γι’ αυτό δε μασάω τα λόγια μου. Υπηρετώ τη συνεταιριστική ιδέα κι όχι κόμματα και πρόσωπα. Προέρχομαι από ενεργό πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό και όχι συνεταιρισμό-"σφραγίδα". Αιδώς, Αργείοι!».
Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER