Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 09:24

Επίθεση Παπαγεωργίου σε Προκοβάκη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επίθεση Παπαγεωργίου σε Προκοβάκη

Επίθεση στον πρόεδρο της ΕΑΣ Λακωνίας Νίκο Προκοβάκη εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου, για τις ενέργειες και τις δηλώσεις του κατά της μετατροπής της Συκικής σε συνεταιρισμό με μόλις 152 μέλη. Τον κατηγόρησε για προσωπικά συμφέροντα, για άγνοια του νόμου ή παραπληροφόρηση και κάλεσε τον κ. Προκοβάκη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλη Κοζομπόλη σε δημόσια τηλεοπτική συζήτηση για τις Ενώσεις και τη Συκική.

«Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και το νόμο», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου και είπε: «Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε το μέλλον της οργάνωσης για παιχνίδια συνεταιριστών που έχουν ιδίο όφελος».

Επέκρινε τον κ. Προκοβάκη, γιατί «έκανε ΑΕΣ την Ενωσή του, που έχει 15.000 - 20.000 παραγωγούς. Πόσοι συνεταιρισμοί γράφτηκαν; Γιατί δεν καλεί όλο τον κόσμο να γραφτεί;». Και πρόσθεσε: «Εχουν πάρει πολλά εκατομμύρια οι δύο Ενώσεις Μεσσηνίας και Λακωνίας. Ποια είναι η οικονομική κατάσταση της μίας και της άλλης; Με τον ανήθικο νόμο, όπως λέει, δίνεται η δυνατότητα να γραφτούν οι παραγωγοί. Εφαρμόσαμε το νόμο».

Ο πρόεδρος της Συκικής ενημέρωσε ότι «το άρθρο 19 παράγραφος 8 του νόμου 40015 του 2011 λέει ότι οργανώσεις σαν τη Συκική μετατρέπονται σε αγροτικούς κλαδικούς συνεταιρισμούς. Αυτά που λέει ο κ. Προκοβάκης είναι στο σχέδιο νόμου, στο άρθρο 20». Και παρατήρησε: «Ή δε γνωρίζει το νόμο ή παραπληροφορεί τους παραγωγούς. Ξεσήκωσε τους παραγωγούς της Λακωνίας. Δε ρισκάρουμε μια υγιή οργάνωση για προσωπικά συμφέροντα. Δε διοικούμε χρεωκοπημένες αλλά τεράστιες οικονομικά οργανώσεις. Κάτι άλλο τον ενδιαφέρει. Δεν τον ενδιαφέρει η οργάνωση. Το μικρομάγαζο το κάνει ο κ. Προκοβάκης με 5 - 10 συνεταιρισμούς. Ηθελε να έχουν τη Συκική οι δύο Ενώσεις».

Και προ(σ)κάλεσε τους προέδρους των ΕΑΣ Λακωνίας και Μεσσηίας «να έρθουν να συζητήσουμε στην τηλεόραση με τους ισολογισμούς τους και το τι λεφτά πήραν αυτοί και τι πήραμε εμείς».

Είπε ότι «στη Συκική "μοιράζουμε και κάνουμε δεν υπάρχουν" και ανέφερε, κατηγορώντας τον κ. Προκοβάκη: «Αν δεν υπήρχε η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση, δε θα ήταν 152 τα μέλη της νέας οργάνωσης, αλλά 500. Στη Λακωνία δεν άφησαν τον κόσμο να γραφτεί. Ελεγαν ότι θα πάμε φυλακή. Είναι συνεταιριστές αυτοί; Τι συμφέροντα εξυπηρετούν; Αυτοί που θέλουν να κάνουν Α.Ε. τη Συκική και να πετάξουν απέξω τους παραγωγούς».

Οσον αφορά τις εγγραφές, ο κ. Παπαγεωργίου επέμεινε ότι «η πόρτα είναι ανοιχτή. Θα γραφτούν οι άνθρωποι. Ο χρόνος ήταν λίγος». Για το μεγάλο ποσό της μερίδας (500 ευρώ συνολικά - 300 με την εγγραφή) υποστήριξε ότι «είναι και μικρή η μερίδα για μια οργάνωση με τη θέση της Συκικής. Το εισόδημα των αγροτών δεν έχει μειωθεί με την κρίση. Δε μειώθηκαν οι τιμές του ελαιολάδου, της σταφίδας και των σύκων. Την κρίση εμείς την έχουμε πληρώσει εδώ και χρόνια».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER