Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 10:13

Ετοιμότητα για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία - Αναμονή αποφάσεων για 8 περιοχές

Γράφτηκε από τον

 

Στις 8 περιοχές της Μεσσηνίας, στην Πύλο και στα 7 χωριά του νομού, που δεν έχουν προσωρινούς μειοδότες - εργολάβους, υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα για τη φετινή δακοκτονία.

Οι περιοχές που δεν έχουν προσωρινούς μειοδότες είναι: Η Δ.Κ. Πύλου και η Τ.Κ. Πύλας, η Καρποφόρα, ο Αγιος Νίκων και οι Θαλάμες (γι’ αυτές δεν υπήρξαν προσφορές) καθώς επίσης το Δώριο, το Αμπελόφυτο και τα Λέικα (δεν υπήρξαν κανονικές προσφορές).

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, για τις περιοχές αυτές η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας περιμένει την έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων, για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης προκειμένου να αναδειχθούν προσωρινοί μειοδότες - εργολάβοι για τους ψεκασμούς.

Ολες οι άλλες περιοχές έχουν προσωρινούς μειοδότες - εργολάβους για τους ψεκασμούς, ενώ όλη η Μεσσηνία έχει για την παγιδοθεσία. Εκτιμάται λοιπόν ότι με εξαίρεση τις 8 αυτές περιοχές, σε όλο το νομό η δακοκτονία μπορεί να ξεκινήσει, αν χρειαστεί, το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Το θετικό είναι ότι φέτος έχει ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία που καθορίζει ότι οι παγίδες και οι ψεκασμοί μπορούν να ξεκινήσουν και με τους προσωρινούς μειοδότες.

Οσον αφορά την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού που θα εργαστεί στη δακοκτονία, ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους και θα ακολουθήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών. Στη συνέχεια θα συνταχθούν οι καταστάσεις μοριοδότησης και θα σταλούν για έγκριση από το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για 13 τομεάρχες και 7 αποθηκάριους στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, και 4 τομεάρχες και 5 αποθηκάριους στην υπηρεσία της Τριφυλίας.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι για τους εργολάβους - προσωρινούς μειοδότες βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος των δικαιολογητικών κατακύρωσης, ενώ υπάρχουν τα φάρμακα για τους πρώτους ψεκασμούς.

Γ.Σ.