Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 16:32

Μεσσηνία: Καταχώριση μελισσοκόμων στο σχετικό μητρώο

Γράφτηκε από την

 “Ολοι οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να καταχωρισθούν από το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής στο σχετικό μητρώο που θα δημιουργηθεί”, τονίζει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας.

Αφορά και τους μελισσοκόμους που προμηθεύουν μικρές ποσότητες μελιού άμεσα στον τελικό καταναλωτή ή στα τοπικά καταστήματα λιανικής πώλησης εντός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία εδρεύουν.

Η Διεύθυνση σημειώνει πως η καταχώριση στο μητρώο είναι υποχρεωτική και διευκρινίζει: “Οι μελισσοκόμοι μπορούν να προμηθεύουν μέχρι 10 κιλά ιδιοπαραγόμενου μελιού ανά κυψέλη ετησίως και μέχρι συνολικής ποσότητας 1.200 κιλών. Απαγορεύεται η προμήθεια στον τελικό καταναλωτή ποσοτήτων μελιού που δεν έχουν παραχθεί από τους ίδιους. Απαραίτητα δικαιολογητικά: 1) Μελισσοκομικό βιβλιάριο σε ισχύ. 2) Γενικό σχεδιάγραμμα (κάτοψη) με λεπτομερή απεικόνιση και περιγραφή των χώρων και τοποθέτηση του βασικού εξοπλισμού στο χώρο. 3) Εγγραφα τεκμηρίωσης της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου (ΑΔΤ, ΑΦΜ). Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις της εν λόγω ΥΑ θα εφαρμόζονται οι διαδικασίες και οι κυρώσεις του Ν. 4235/2014”.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, Λακωνικής 89, Καλαμάτα, τηλέφωνα 27210 95836 και 27213 66402.