Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 14:13

Μπαίνουν παγίδες για τον δάκο στα ελαιοκτήματα της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Μπαίνουν παγίδες για τον δάκο στα ελαιοκτήματα της Μεσσηνίας

Παρουσιάστηκε και προσελήφθη το εποχικό προσωπικό για τη δακοκτονία και την άλλη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, τοποθετούνται οι παγίδες στα ελαιοκτήματα της Μεσσηνίας.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας του νομού με έδρα την Καλαμάτα.

Οσον αφορά την έναρξη των φετινών ψεκασμών από εργολάβους για την καταπολέμηση του δάκου, μας επεσήμαναν ότι η χρονιά είναι όψιμη και η έναρξη θα εξαρτηθεί από τις ενδείξεις των παγίδων, την εξέλιξη του καρπού και τις καιρικές συνθήκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το εποχικό προσωπικό προβλέπονται 13 τομεάρχες και 7 αποθηκάριοι στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και 4 τομεάρχες και 5 αποθηκάριοι στην υπηρεσία της Τριφυλίας.

Οσον αφορά την εκκρεμότητα που υπάρχει με τις 8 περιοχές της Μεσσηνίας, την Πύλο και τα 7 χωριά του νομού, που δεν έχουν προσωρινούς μειοδότες - εργολάβους, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας με τη γρήγορη διαδικασία θα γίνει η επιλογή ψεκαστών για τη Δ.Κ. Πύλου και την Τ.Κ. Πύλας, την Καρποφόρα, τον Αγιο Νίκωνα, τις Θαλάμες και την Καρποφόρα, ενώ με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης - ηλεκτρονικού διαγωνισμού θα γίνει για τα Λέικα και το Δώριο.

Στην πρώτη περίπτωση εκτιμάται ότι προσωρινοί μειοδότες θα υπάρχουν μέσα στον Ιούνιο και για τη δεύτερη (Λέικα - Δώριο) τον Ιούλιο.

Γ.Σ.


NEWSLETTER