Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 09:10

444 μέλη θα μετάσχουν στη συνέλευση της ΕΑΣ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
444 μέλη θα μετάσχουν στη συνέλευση της ΕΑΣ

Μόλις τους 444 φθάνουν οι παραγωγοί της Μεσσηνίας, που είναι μέλη του νέου συνεταιρισμού της ΕΑΣ και οι οποίοι μπορούν να μετάσχουν στη αυριανή (στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος") γενική συνέλευση της καινούργιας οργάνωσης.
Πρόκειται για 94 παράγωγους και 350 μέλη από 7 συνεταιρισμούς κυρίως "σφραγίδες", που συγχωνεύτηκαν: Αβραμιού 150 μέλη, Αρφαρών 80, Καλλιθέας 43, Κουκουνάρας 39, Κυνηγού 31, Πελεκανάδας 30, Σπιταλίου 27. Πρόκειται, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας και την απόφαση του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΑΣ, για συνεταιρισμούς που έχουν περιουσία και καθαρή θέση. Το Δ.Σ. της Ενωσης απέκλεισε 2 συνεταιρισμούς, γιατί ο ένας είχε χρέη και ο άλλος δεν είχε συμβόλαια του ακινήτου του.
Συνεργασία με το νέο συνεταιρισμό μπορούν να έχουν πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί του νομού με μια μερίδα 300 ευρώ. Συνεταιρισμοί, όμως, που δεν έχουν ανταγωνιστικές δραστηριότητες, δεν κάνουν τυποποίηση ελαιολάδου. Δηλαδή, συνεταιρισμοί όπως της Αβίας - Μικρής Μαντίνειας, του Νεοχωρίου Λεύκτρου, των Γαργαλιάνων δεν μπορούν να έχουν μερίδα, να έχουν σχέση με το συνεταιρισμό της Ενωσης. Αντίθετα, μπορούν να συνεργαστούν συνεταιρισμοί με ελαιοτριβεία που δεν κάνουν τυποποίηση, όπως του Πεταλιδίου, του Βασιλιτσίου, της Φαλάνθης και της Γλυφάδας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER