Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 10:29

Ζητεί αποζημίωση για ζημιές από το χαλάζι ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ζητεί αποζημίωση για ζημιές από το χαλάζι ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

 

Να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ τους πληγέντες παραγωγούς από τη χαλαζόπτωση της 15ης Ιουνίου άμεσα και στο 100% της καταστροφής, απαιτεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Ζητεί, επίσης, από τον ΕΛΓΑ, “τον οποίο χρυσοπληρώνουμε οι αγρότες, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας να καταβληθεί εδώ και τώρα κρατική χρηματοδότηση στους πληγέντες”.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος της Μεσσήνης παρατηρεί ότι “έχουμε πλέον πρόβλημα επιβίωσης, χωρίς σοδειά, χωρίς εισόδημα, ενώ «τρέχουν» οι ανάγκες της καθημερινότητας των οικογενειών μας και από πάνω καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε υποχρεώσεις, όπως αποπληρωμές ασφαλιστικών εισφορών, δανείων, χαράτσια, καλλιεργητικά έξοδα”. Ακόμα, επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες “που υλοποιώντας βήμα-βήμα τις πολιτικές της Ε.Ε. επιτίθενται και μας  ξεκληρίζουν” και αναφέρει πως “δεν μασάμε πια στο παραμύθι τού ''δεν υπάρχουν χρήματα" στο όνομα των δυσκολιών στα δημοσιονομικά της χώρας, γιατί την ίδια στιγμή παρατηρούμε στην περιοχή μας να κατασπαταλώνται εκατομμύρια (δικά μας ευρώ) σε επιδοτήσεις προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου και δισεκατομμύρια για τη συμμετοχή μας στη νατοϊκή συμμαχία των φονιάδων”.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης ζητεί: “Αμεση και δίκαιη αποζημίωση των παλιών οφειλών από καταστροφές και της τωρινής για την επιβίωση των οικογενειών μας. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Την άμεση αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων. Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών, να μην έχουν την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών και άλλων οφειλών σε διάφορα χαράτσια μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις. Να μην κοπεί ρεύμα σε καμία αγροτική οικογένεια. Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής αντιχαλαζικής προστασίας με ευθύνη της κυβέρνησης, αφού η περιοχή συχνά είναι χαλαζόπληκτη. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις”.


NEWSLETTER