Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 19:55

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟ Ανήθικη η πολιτική για το ΦΠΑ των αγροτών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟ  Ανήθικη η πολιτική για   το ΦΠΑ των αγροτών

"Η μη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος λόγω συμψηφισμού και μη βεβαιωμένων οφειλών είναι παραγωγικά καταστροφική και πολιτικά ανήθικη". Αυτό τονίζει με γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πετράκου: "Η παρακράτηση της επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών από το ελληνικό Δημόσιο λόγω συμψηφισμού οφειλών που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες, καθώς επίσης και οφειλών που η πληρωμή τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση, οδηγεί σε καταστροφή τους αγρότες.

Διότι οι αγρότες δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους προμηθευτές των αγροτικών μέσων και εφοδίων με συνέπεια να μην μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη γη τους τη χρονιά αυτή.

Η παρακράτηση αυτή έγινε διότι η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τους δανειστές, εξέδωσε την ΠΟΛ, που εξειδικεύει το άρθρο 11 του νόμου 3943/2011, με βάση την οποία συνέβη το εξής απαράδεκτο, ανήθικο και αντισυνταγματικό: Το ελληνικό Δημόσιο προέβη σε συμψηφισμό οφειλών των αγροτών ειδικού καθεστώτος, (δηλαδή αυτών που δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία και επομένως των περισσότερων) των οποίων η πληρωμή των οφειλών τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση αλλά και για αυτές που δεν είναι ληξιπρόθεσμες!!! Οι πολιτικές αυτές γυρίζουν τη χώρα 40 χρόνια πίσω στην εποχή των δίγραμμων επιταγών και γδέρνουν κυριολεκτικά τους αγρότες αλλά και τους επαγγελματίες.

Το άρθρο αυτό του Ν. 3949/2011, όπως τονίζει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων είναι ουσιαστικά αντισυνταγματικό και βέβαια είναι πολιτικά ανήθικο και απαράδεκτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κοινοβουλευτικές ενέργειες ώστε να σταματήσει η παρακράτηση των οφειλών που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες, καθώς επίσης και των οφειλών που η πληρωμή τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση, συμπαραστεκόμενος στους αγρότες της χώρας μας αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους και επαγγελματίες οι οποίοι στενάζουν από τις μνημονικές πολιτικές".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER