Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 17:29

Αισιόδοξες εκτιμήσεις για την παραγωγή σύκων στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Αισιόδοξες εκτιμήσεις για την παραγωγή σύκων στη Μεσσηνία

 

Καλή είναι μέχρι τώρα η φετινή παραγωγή των σύκων, ενώ φαίνεται να είναι πιο όψιμη, να πάει μια εβδομάδα πιο πίσω η συγκομιδή σε σχέση με πέρυσι.

Τα στοιχεία αυτά μας επεσήμανε ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου, αναφέροντας πως υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με τη γονιμοποίηση, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Εξήγησε ότι τον Απρίλιο, τον καιρό της γονιμοποίησης υπήρχαν βροχές και σκόνη και δεν είχαν δέσει και άλλα δέντρα, όπως βερικοκιές, αχλαδιές κ.ά. Ωστόσο, παρατήρησε ότι φαίνεται να είναι καλή χρονιά, ενώ όσον αφορά τις τιμές ενημέρωσε πως “θα γίνει προσπάθεια για αύξησή τους. Παρακολουθούμε την αγορά, έχουμε συζητήσει με πελάτες και πιστεύουμε ότι θα είναι καλά τα πράγματα”. Υπενθύμισε ότι “τα τελευταία 3 - 4 χρόνια είχαμε ζημιές στα σύκα, λόγω των κλιματολογικών αλλαγών”.

Τέλος, ο κ. Παπαγεωργίου παρατήρησε πως “με την καινούργια κυβέρνηση θα κοιτάξουμε το θέμα της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας. Θα αποφέρει επιπλέον 5.000 τόνους σύκων. Αξίζει την προσπάθεια, γιατί σε 1 - 2 χρόνια θα έχει γίνει απόσβεση των χρημάτων που θα δοθούν”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER