Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 09:13

Ενσταση και αμφισβητήσεις στο Συμβούλιο της Συκικής

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενσταση και αμφισβητήσεις στο Συμβούλιο της Συκικής


Το πρώτο του Δ.Σ. εξέλεξε το Σάββατο, σε άκρα μυστικότητα και χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, ο νέος συνεταιρισμός της Συκικής. Κατά του κύρους των εκλογών κατατέθηκε ένσταση από τους συκοπαραγωγούς - μέλη του συνεταιρισμού Γιώργο Κουρέτα, Τάσο Αποστολόπουλο και Φώτη Πανταζόπουλο. Ενσταση που απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή, όμως έχει ενδιαφέρον, καθώς υποστηρίζει σοβαρά πράγματα και δείχνει ότι η νέα οργάνωση που έχει λίγα μέλη -μόλις 152 παραγωγούς- ξεκινάει με προβλήματα και αμφισβητήσεις.

Οι 3 ενιστάμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι οι αποστειρωτές εξακολουθούν να παίζουν ρόλο - αποστειρωτές ήταν και τα μέλη της  εφορευτικής επιτροπής, κάποιοι από τους οποίους τούς επιτέθηκαν λεκτικά για την ένσταση που κατέθεσαν. Μάλιστα, η εφορευτική δε δέχθηκε ούτε να άρει την υποψηφιότητα του Τ. Αποστολόπουλο, ούτε να ανακοινώσει από μικροφώνου την απόσυρσή του.

Στην ένστασή τους οι Γ. Κουρέτας, Τ. Αποστολόπουλος και Φ. Πανταζόπουλος ανέφεραν:
«α) Ως μέλη της γενικής συνέλευσης του συνεταιρισμού δεν μας απεστάλη μαζί με την πρόσκληση το εγκριθέν καταστατικό του νέου συνεταιρισμού από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, αλλά ούτε μας έχει δοθεί μέχρι σήμερα, ώστε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες συμμετοχής μας στο ανώτατο αυτό όργανο διοίκησης, ποιες οι υποχρώσεις μας, ποια τα δικαιώματά μας στις λειτουργίες του ανωτέρω συνεταιρισμού, έστω και στη σημερινή εκλογική διαδικασία.
β) Στην εκλογική κατάσταση μελών και εκλεκτόρων των σημερινών εκλογών αναγράφονται μαζί με τους συκοπαραγωγούς τα ονόματα των κάτωθι υπαλλήλων μόνιμων και εποχικών του υπό ίδρυση αγροτικού συνεταιρισμού ως διαδόχου της Συκικής. Αυτά αναφέρονται στην κατάσταση "Μέλη Συκικής Οργάνωσης 2012 (σχετικό 1)", η οποία κυκλοφόρησε επιλεκτικά σε μερικά μέλη, προκειμένου να "διευκολυνθούν" της εκλογικής διαδικασίας και τα όποια ονόματα είναι:
Αγγελόπουλος Γεώργιος του Βασ. διευθυντής Συκικής, Αποστολοπούλου Θέμις του Φωτίου, Μπρατσιάκου Ανδριανή του Νικ., Αναστασόπουλος Γεώργιος του Ηλία, Κουργιαμπλάς Πέτρος του Παν., Μανιάτης Φώτιος του Κων., Μπρατσιάκος Βασίλειος του Κων., Παπαγιαννόπουλος Νικόλαος του Ιωάν., Πουλής Ιωάννης του Γεωργ., Τσαούσης Αθανάσιος του Δημ., Τσίχλης Παναγιώτης του Γεωργ., Φίλιας Δημήτριος του Παν., Χούλιαρης Δημήτριος του Διον. Ολοι οι ανωτέρω αναφερόμενοι παρανόμως είναι μέλη του αγροτικού μας συνεταιρισμού νοθεύοντας μάλιστα την εκλογική διαδικασία ως και τη λειτουργία αυτού με βάση το άρθρο 27 παράγραφος 3 της αριθ. 52800/5-9-2006 Διυπουργικής Απόφασης (υπουργών Γεωργίας και Εργασίας).
γ) Είναι παράνομη η λειτουργία του αγροτικού συνεταιρισμού Συκική, αφού αυτός μέχρι σήμερα δεν έχει εγγραφεί στο εθνικό μητρώο συλλογικών αγροτικών οργανώσεων, ως ορίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 4 του νόμου 4015/21-9-2011.
δ) Επιπλέον δεν είχαμε καμιά ενημέρωση από τους αρμοδίους προς τούτο (πρόεδρο μέλη Δ.Σ. και άλλους παράγοντες και στελέχη της Συκικής) ότι οι πρώην ΕΑΣ Μεσσηνίας και Λακωνίας, μέλη της τέως Συκικής, καθώς και πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί δεν συναινούσαν στη δημιουργία και λειτουργία της πρώην Συκικής ως αγροτικού συνεταιρισμού, αλλά ως Αγροτικής Εταιρείας Σύμπραξης, προκειμένου η Συκική να διατηρήσει τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το άρθρο 1 παράγραφος 5 γγ του νόμου 4015/2011, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στην ΑΕΣ Συκική που θα δημιουργείτο, να συνάπτει για τους ανωτέρω σκοπούς διεθνικές συνεργασίες και συμπράξεις με φορείς παρόμοιου σκοπού. Παρόμοιους σκοπούς προέβλεπε το άρθρο 1 του καταστατικού της πρώην Συκικής. Οι ανωτέρω αντιδράσεις παρουσιάζονται σε δημοσιεύματα της τοπικής εφημερίδας "Ελευθερία" τα οποία και συνυποβάλλουμε».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER