Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 20:04

Με GPS καταγράφεται η πορεία των δακοκτονιών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Με GPS στο 100% της περιοχής, με κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν όλα τα ψεκαστικά συγκροτήματα, υλοποιείται το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας στην Τριφυλία.

Με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία έχει ξεκάθαρη εικόνα ανά πάσα στιγμή για την υλοποίηση του προγράμματος, καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία του.

Πρόκειται, όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, για πιλοτικό πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. Στο πρόγραμμα μετέχουν -πέρα από την Τριφυλία- και οι 4 νομοί της Κρήτης, η Φωκίδα, η Σάμος και η Λέσβος.

“Παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης της δακοκτονίας, των ψεκασμών μέσω ενός ειδικού προγράμματος”, μας είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και παρατήρησε: “Μπορώ να είμαι σε σύσκεψη στην Καλαμάτα και να παρακολουθώ, την ίδια ώρα, τι γίνεται στη Χώρα και στον Αετό, με τα τρακτέρ που ψεκάζουν. Ξέρω πού πάνε, οριοθετούμε το περίγραμμα και δουλεύουν μέσα στο περίγραμμα. Εχουμε 82 GPS, στα 82 τρακτέρ που μετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας. Και παράλληλα οι τομεάρχες, οι επόπτες, τρέχουν”.

Ο διευθυντής μάς πληροφόρησε ότι με εφαρμογή στο κινητό παρακολουθούν και τις παγίδες - και διευκρίνισε: “Αμέσως ο παγιδοθέτης ενημερώνει την υπηρεσία, την ώρα που βρίσκεται στο κτήμα, για τους πληθυσμούς του δάκου. Κι έχουμε πλήρη και άμεση εικόνα”.

Γ.Σ.