Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 09:53

Τα πορίσματα διαχείρισης στη συνέλευση του συνεταιρισμού της ΕΑΣ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τα πορίσματα διαχείρισης στη συνέλευση του συνεταιρισμού της ΕΑΣ

Στην πρώτη γενική συνέλευση του νέου συνεταιρισμού της Ενωσης Μεσσηνίας, αμέσως μετά την έγκριση του καταστατικού, θα συζητηθούν τα πορίσματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που καταλογίζουν αδυναμίες, προβληματική λειτουργία και ευθύνες στην πρώην ηγεσία της ΕΑΣ. Αυτό αποφάσισε το προσωρινό Δ.Σ. της καινούργιας οργάνωσης την περασμένη Τρίτη, μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε το υπουργείο για τη μη ανακοίνωση και συζήτηση των πορισμάτων στη γενική συνέλευση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά και συζητήθηκαν στη συνεδρίαση, τα πορίσματα θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί στη γενική συνέλευση της ΕΑΣ, όπως είχε ζητήσει το υπουργείο. Πράγμα που δεν έγινε, ενώ δεν κατέστη δυνατή η συζήτησή τους ούτε στο Δ.Σ. της οργάνωσης, παρότι το είχαν ζητήσει αρκετοί σύμβουλοι. Μάλιστα, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου που είχε οριστεί η συζήτησή τους, δεν υπήρξε απαρτία, καθώς την τελευταία ώρα δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας. 

Για το θέμα, όμως, έδειξε ενδιαφέρον το υπουργείο και η αρμόδια διεύθυνση ζητεί τελικά από την Ενωση τους λόγους, που τα πορίσματα δεν ανακοινώθηκαν σε γενική συνέλευση της οργάνωσης, όπως απαιτείτο. Η συζήτηση του θέματος προκάλεσε ένταση και αντιπαράθεση στο προσωρινό Δ.Σ. της Τρίτης. Σ’ αυτή επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κακοδιαχείριση και η κακή οικονομική κατάσταση της ΕΑΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER