Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 20:43

Προβληματισμός για την πορεία των τιμών στο ελαιόλαδο - Δεν εφαρμόζεται η τυποποίηση στην εστίαση

Γράφτηκε από την
Προβληματισμός για την πορεία των τιμών στο ελαιόλαδο - Δεν εφαρμόζεται η τυποποίηση στην εστίαση

Ελλειψη πολιτικής βούλησης να εφαρμοστεί η χρήση τυποποιημένων συσκευασιών ελαιόλαδου σε χώρους μαζικής εστίασης διαπιστώθηκε στη σύσκεψη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιόλαδου, που έγινε το Σάββατο ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος απαγορεύει από τον Ιανουάριο του 2018 τη διάθεση χύμα λαδιού στα τραπέζια των εστιατορίων και προβλέπει την αντικατάστασή του με σφραγισμένες και μη επαναγεμιζόμενες φιάλες ελαιόλαδου.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ρεπορτάζ του agronews.gr, σύμφωνα με το οποίο στην ίδια σύσκεψη της ΕΔΟΕ τονίστηκε για μια ακόμα φορά "η ανάγκη ανασυγκρότησης της εγχώριας αγοράς ελαιόλαδου" με "εκπόνηση ενός ρεαλιστικού και πρακτικού σχεδιασμού".

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, "ακούγεται πως η Ισπανία κλείνει από τώρα συμβόλαια για ελαιόλαδο που θα πουληθεί τον Δεκέμβριο του 2019, στην τιμή των 2,50 ευρώ ανά κιλό, ενώ "όλοι παραδέχτηκαν στη σύσκεψη της ΕΔΟΕ πως τα ποιοτικά ελαιόλαδα θα εξακολουθήσουν να πληρώνονται με τιμές άνω των 4 ευρώ ανά κιλό".


NEWSLETTER