Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 13:13

Στο υπουργείο η ΠΑΣΕΓΕΣ για τα φωτοβολταϊκά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο υπουργείο η ΠΑΣΕΓΕΣ  για τα φωτοβολταϊκά

Την επιστροφή των χρημάτων που έχουν δαπανήσει οι επαγγελματίες αγρότες για τις εργασίες σύνδεσης των φωτοβολταϊκών τους με το δίκτυο της ΔΕΗ σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τελικά οι επενδύσεις τους έθεσε στον υφυπουργό Ενέργειας Μ. Παπαγεωργίου αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η παρέμβαση έγινε μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ATELeasing (η ένταξη της οποίας στην «κακή» ΑΤΕ έχει αφήσει «στον αέρα» περίπου 1200 αγρότες) και τις πληροφορίες για κατάργηση του 18μηνου και επιβολή εισφοράς επί του τζίρου των μονάδων που ήδη λειτουργούν. 

Η αντιπροσωπεία ΠΑΣΕΓΕΣ επισήμανε στον κ. Παπαγεωργίου ότι τα υφιστάμενα –λίγα σε αριθμό- αγροτικά φωτοβολταϊκά ήδη φορολογούνται και ότι πιθανή έκτακτη εισφορά θα αποθαρρύνει αρκετούς από τους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους. 

Η αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας κατέθεσε στον υφυπουργό και αντιπρόταση για την περίπτωση που τελικά η εισφορά είναι αναπόφευκτη, προτείνοντας ειδικά για τους αγρότες να επιβληθεί με αντικειμενικά κριτήρια. 

Συζητήθηκαν ακόμη τα ζητήματα της  χρονικής παράτασης προθεσμιών (18μηνο) μέχρι την ρύθμιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας, η δυνατότητα επιστροφής της εγγυητικής επιστολής με τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης και του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο κόστος εργασιών σύνδεσης στις περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι αγρότες έγγραφα δηλώσουν ότι δεν προτίθενται να υλοποιήσουν την κατασκευή της φωτοβολταϊκής μονάδας. 

Στην αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ συμμετείχαν ο πρόεδρος Τζανέτος Καραμίχας, ο γενικός διευθυντής Γιάννης Τσιφόρος και ο Μιχάλης Σμύρης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER