Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 10:01

Καλή ποιότητα η φετινή σταφίδα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλή ποιότητα η φετινή σταφίδα

"Είναι πολύ καλής ποιότητας η φετινή παραγωγή", επιβεβαιώνει ο Κώστας Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κορινθιακής Σταφίδας και ζητεί προγραμματισμό και λογική τιμή στα πλαίσια της αγοράς και με το βλέμμα στο μέλλον.

Μιλώντας στην "Ε", συμφώνησε πως είναι μειωμένη η παραγωγή από πλευράς ποσότητας. Εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα διατεθεί εύκολα στη διεθνή αγορά, υπό την προϋπόθεση πως δε θα το παρακάνουμε. Πρέπει να είμαστε λογικοί στα πλαίσια της αγοράς".

Ο κ. Παπαδημητρίου παρατήρησε ότι "συμφωνούμε με τους συνεταιρισμούς, δεν έχουμε πρόβλημα να συνεργαστούμε, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η τιμή διαμορφώνεται από τις διεθνείς συνθήκες".

Στο ερώτημά μας για το ύψος της τιμής της σταφίδας εκτίμησε ότι "δεν είναι μετρήσιμο, δεν είναι θέμα της στιγμής, αλλά πρέπει να είμαστε λογικοί και να υπολογίζουμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον".

Είπε ότι "τεράστια αδυναμία της χώρας μας είναι η έλλειψη προγραμματισμού» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς έχουμε τη μανία το πώς θα πλουτίσουμε εύκολα και γρήγορα".

Ανέφερε ότι "ο παραγωγός έχει πετύχει την ποιότητα, όμως, την ποιότητα του προϊόντος στο εξωτερικό την κρατούν μία συνεταιριστική οργάνωση (του Αιγίου) και η πλειοψηφία των ιδιωτών τυποποιητών - εξαγωγέων".

Συνεχάρη τους παραγωγούς για τη δουλειά που κάνουν και τους κάλεσε να συνεχίσουν την προσπάθεια για μεγαλύτερη παραγωγή και για ποιότητα ίδια με τη φετινή.

Κλείνοντας, παρατήρησε ότι "είναι έξυπνοι, κανείς δεν μπορεί να τους γελάσει και ξέρουν πώς να διαθέσουν το προϊόν τους".

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER