Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 15:03

Μεσσηνία: Εκδήλωση για τη λίπανση της ελιάς στο Δάρα

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Εκδήλωση για τη λίπανση της ελιάς στο Δάρα

Εκδήλωση για τη λίπανση της ελιάς, με αφορμή τη νέα ελαιοκομική περίοδο, διοργάνωσε τη Δευτέρα στο Δάρα ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Δάρας» σε συνεργασία με την «Ενωση Μεσσηνίας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, το οποίο ο πολιτιστικός σύλλογος έχει διαμορφώσει εδώ και καιρό σ’ έναν φιλόξενο χώρο για εκδηλώσεις.

Στην κατάμεστη αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση, ο γεωπόνος της «Αλφα Γεωργικά Εφόδια» και συνεργάτης της «Ενωσης Μεσσηνίας» Γιάννης Κορωναίος και ο γεωπόνος της από το πρατήριο Μεσσήνης Γιώργος Μαρκόπουλος πρόσφεραν πλήρη επιστημονική ενημέρωση για τη σωστή λίπανση της ελιάς και για το σωστό κλάδεμα, τη σωστή αντιμετώπιση ζιζανίων, γλοιοσπορίου, δάκου κλπ.

Παραβρέθηκαν ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης - δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης και οι πρόεδροι της κοινότητας Δάρα Σταύρος Βέλμαχος, της κοινότητας Δροσιάς Γιώργος Γιαννόπουλος και του συνεταιριστικού ελαιοτριβείου Χρήστος Μπαρούτος.

Από την «Ενωση», παρόντες ήταν η διοικητική σύμβουλος και μέλος του συλλόγου Δήμητρα Πολίτη, που είχε και την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, ο γ.γ. του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος Γιώργος Κατσούλης, ο γενικός διευθυντής Γιάννης Πάζιος, ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Νικόλαος Ποδοχωρίτης, η υποδιευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Φωτεινή Νικολοπούλου, τα στελέχη του υποκαταστήματος στη Μεσσήνη Λίλα Λουκαρέα και Αντώνης Χριστόπουλος και ο γεωπόνος του πρατηρίου στην Πύλο Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος.


NEWSLETTER