Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 19:14

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Ζητούν μέτρα για την τιμή του ελαιόλαδου

Γράφτηκε από την
Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Ζητούν μέτρα για την τιμή του ελαιόλαδου

Να πάρει τώρα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών, για να μην έχει η ελιά την τύχη της σταφίδας, καλεί την κυβέρνηση ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας.

Εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για τις χαμηλές του ελαιόλαδου, ο σύλλογος καλεί επίσης “όλους τους βουλευτές του νομού, αλλά και όλους τους τοπικούς παράγοντες, να πάρουν θέση πάνω σ’ ένα τόσο σημαντικό ζήτημα”. Ζητεί “κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας”.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας σημειώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

“Την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών προκαλούν οι χαμηλές τιμές του ελαιολάδου τιμές που αναγκάζουν τους ελαιοπαραγωγούς να δουλεύουν κάτω από το κόστος παραγωγής.

Εμποροι και βιομήχανοι εκμεταλλεύονται τον ήδη χρεωμένο ελαιοπαραγωγό από της δύο καταστροφικές χρονιές με τις αποτυχημένες δακοκτονίες, τα διάφορα χαράτσια, τους φόρους, το αυξημένο κόστος παραγωγής. Αρπάζουν την σοδειά για ένα κομμάτι ψωμί. Χωρίς παραγωγικούς συνεταιρισμούς να παρεμβαίνουν στην τιμή του λαδιού, αλλά και το κράτος θεατής αφήνουν στο έλεος των εμπόρων τους ελαιοπαραγωγούς. Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τους τοπικούς παράγοντες, βουλευτές να μην λένε λέξη για την τιμή του λαδιού και την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο”.


NEWSLETTER