Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 09:55

Σεμινάριο εκπαίδευσης 17 αγροτών στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σεμινάριο εκπαίδευσης 17 αγροτών στα Φιλιατρά

Ξεκίνησε χθες στις εγκαταστάσεις του ΟΓΕΚΑ "Δήμητρα" στα Φιλιατρά σεμινάριο εκπαίδευσης 17 νέων αγροτών της ευρύτερης περιοχής με αντικείμενο τα κηπευτικά. Το σεμινάριο αφορά αγρότες που εντάχθηκαν στο καθεστώς νέων αγροτών το 2009 και είναι διάρκειας 150 ωρών, ενώ αποτελεί το πρώτο από τα 3 σεμινάρια που θα γίνουν στην Μεσσηνία, καθώς θα ακολουθήσουν αυτά σε Κυπαρισσία και Μεσσήνη. Το παράρτημα του ΟΓΕΚΑ "Δήμητρα" Κυπαρισσίας έχει την ευθύνη για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Νομό Ηλείας που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά τον σημαντικό του ρόλο.

Χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ΟΓΕΚΑ "Δήμητρα" Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσουμάνης τόνισε: «Ξεκίνησε το σεμινάριο νέων αγροτών με γνωστικό αντικείμενο τα κηπευτικά. Αφορά νέους αγρότες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο καθεστώς αυτό το 2009. Αφορά 17 νέους αγρότες της περιοχής, είναι διάρκειας 150 ωρών και τελειώνει στις 13 Νοεμβρίου. Οι αγρότες είναι από την ευρύτερη περιοχή Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, για αυτό επιλέξαμε να γίνει στο "Δήμητρα" Φιλιατρών που είναι μια νεόδμητη δομή έτσι ώστε να υπάρχει μια ανταποδοτικότητα του οργανισμού προς τους αγρότες της περιοχής. Στο σεμινάριο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα κηπευτικά τόσο θερμοκηπίου όσο και υπαίθρου και έχουν να κάνουν με την θρέψη, την άρδευση, την καλλιέργεια, τις ασθένειες, την υδροπονία και ορισμένα άλλα ειδικά θέματα. Τελειώνοντας κάποιος από το σεμινάριο θα έχει αποκτήσει όλες τις δεξιότητες ώστε να βοηθηθεί να βελτιώσει τον τρόπο παραγωγής του.

Αυτό είναι το πρώτο από τα τρία σεμινάρια που θα γίνουν στην Μεσσηνία. Θα ακολουθήσει ένα στην Κυπαρισσία για τη ζωική παραγωγή και το άλλο στη Μεσσήνη για κηπευτικά και επειδή μας έχει ανατεθεί από την κεντρική υπηρεσία ο συντονισμός όλων των σεμιναρίων εκπαίδευσης για νέους αγρότες όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Νομού Ηλείας, αυτό είναι ακόμη μια απόδειξη ότι το τοπικό παράρτημα του Οργανισμού "Δήμητρα" στην Κυπαρισσία βρίσκεται σε σωστή τροχιά».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER