Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 08:46

Κύπριοι αγρότες στην Τριφυλία για να εκπαιδευτούν σε θέματα ελαιοκομίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κύπριοι αγρότες στην Τριφυλία για να εκπαιδευτούν σε θέματα ελαιοκομίας

Κύπριοι αγρότες βρίσκονται από χθες στην περιοχή της Τριφυλίας στα πλαίσια προγράμματος που υλοποιεί το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας για την κατάρτισή τους σε θέματα ελαιοκομίας.

Συγκεκριμένα 10 Κύπριοι αγρότες, μέλη του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού αγροτικού φορέα του νησιού, του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, θα  καταρτιστούν σε όλα τα θέματα ελαιοκομίας στην περιοχή της Τριφυλίας για διάστημα 15 ημερών. Η επίσκεψη των Κύπριων Αγροτών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης και συγκεκριμένα στη δράση «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση "Leonardo Da Vinci"». Το πρόγραμμα αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (PLM Mobility) και πραγματοποιείται με την συνεργασία του ΕΛΓΟ "Δήμητρα". 

Η χθεσινή πρώτη μέρα τους στην περιοχή ξεκίνησε από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, όπου τους υποδέχθηκε ο διευθυντής Αντώνης Παρασκευόπουλος, εκφράζοντας την χαρά τους για την συνεργασία που θα έχουν και την ανταλλαγή απόψεων στον τομέα του ελαιολάδου και την ελαιοκαλλιέργεια. Τονίστηκε ότι μέσα από την κατάρτισή τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο τις τεχνικές καλλιέργειας αλλά και τις τάσεις, όπως και την βαρύτητα που δίνεται στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Προστέθηκε επίσης πως με την παρουσία τους όχι μόνο θα λάβουν εμπειρίες και γνώσεις αλλά θα δώσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς όλα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν στην συνέχεια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου Αντώνης Καρατζάς ευχαρίστησε τόσο τον κ. Παρασκευόπουλο όσο και το Γιώργο Τσουμάνη διευθυντή του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας και σημείωσε ότι πάντα για αυτούς η Ελλάδα είναι η μεγάλη τους πατρίδα. "Ηρθαμε με δίψα να γνωρίσουμε την μεγάλη μας πατρίδα και να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη από τις ειδικευμένες καλλιέργειες ελιάς και άλλων προϊόντων που γίνονται στην περιοχή" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας Γιώργος Τσουμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κέντρο συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ως φορέας υποδοχής και υποδέχεται τους αγρότες του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα της Κύπρου. Το πρόγραμμα έχει να κάνει με την κατάρτιση σε όλα τα φάσματα της ελαιοκομίας, με επισκέψεις σε αγρούς, ελαιοτριβεία, τυποποιητήρια, συνεταιρισμούς και ταυτόχρονα θα γίνει θεωρητική εκπαίδευση.

Στη συνέχεια οι αγρότες επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Κώστα Κόλλια, ενώ η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που Κέντρο «Δήμητρα» αναλαμβάνει να υλοποιήσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα ως φορέας υποδοχής.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER