Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 04:53

Για τα "φέσια" και τα ελλείμματα: Σε απολογία οι διευθυντές των καταστημάτων της ΕΑΣ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Για τα "φέσια" και τα ελλείμματα: Σε απολογία οι διευθυντές των καταστημάτων της ΕΑΣ

Σε απολογία καλούνται οι διευθυντές όλων των καταστημάτων της Ενωσης Μεσσηνίας και σε αργία μέχρι να απολογηθεί, τίθεται ο διευθυντής του καταστήματος της Μεσσήνης. Τις αποφάσεις αυτές πήρε προχθές το βράδυ, το Δ.Σ. του συνεταιρισμού που αποτελεί τη συνέχεια της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Η απόφαση για την απολογία ελήφθη ομόφωνα και για την αργία κατά πλειοψηφία. Στις συγκεκριμένες αποφάσεις οδηγήθηκε το Δ.Σ. μετά την ανακοίνωση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου σε όλα τα καταστήματα της Ενωσης, που διενήργησαν ορκωτοί ελεγκτές κι επιβεβαιώνει πράξεις και παραλείψεις που δεν προάσπιζαν τα συμφέροντα της οργάνωσης. Το πόρισμα αποτυπώνει την στρεβλή λειτουργία της ΕΑΣ, που οδήγησε σε οφειλές και "φέσια", μεγάλωσε τα  ελλείμματα και επιδείνωσε την οικονομική κατάσταση της οργάνωσης. Οπως παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο, επιταγές αλλάζονταν χωρίς λόγο ή μετατρέπονταν σε γραμμάτια που δεν εισπράττονταν, ενώ για την περίπτωση της Μεσσήνης γίνεται λόγος για πιο σοβαρό περιστατικό. Στη συνεδρίαση επιρρίφθηκαν ευθύνες στους διευθυντές που ασκούσαν πιστωτική πολιτική κατά βούληση. Επικρίσεις έντονες υπήρξαν και προς τη διοίκηση, την ηγετική ομάδα της ΕΑΣ που διοικούσε χωρίς να ελέγχει, χωρίς να ξέρει τι γίνεται στην οργάνωση.
Από μέλη της διοίκησης καταγγέλθηκε η σχέση διευθυντών της Ενωσης με πολιτικούς - κομματικούς παράγοντες του τόπου, που φαίνεται να ρύθμιζαν και να παρεμβαίνανε σε ζητήματα πιστωτικής - εμπορικής πολιτικής, για ψηφοθηρικούς λόγους. Ο έλεγχος ανακάλυψε καινούργια ζητήματα - θολές υποθέσεις από το 2007 και το 2008, που δεν είχε βρει ο έλεγχος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμβουλοι σημείωσαν ότι αυτά τα φαινόμενα τα είχαν καταγγείλει από τότε, αλλά δεν είχαν βρει υποστηρικτές και συμπαραστάτες και κατηγορούνταν για αντιπολιτευτική τακτική.
Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # Έλενα 27-11-2012 20:09
Οι Διοικήσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών πιθανότατα να είχαν τις πολιτικές ευθύνες. Είναι άλλο όμως οι πολιτικές ευθύνες και άλλο οι ευθύνες οι οικονομικές,της διαχείρισης. Με κάποιων την ευθύνη προφανώς γινόταν λαθεμένη εμπορική πολιτική. Θα πρέπει να διερευνηθεί αν κάποιοι πολιτικοί παράγοντες παρενέβαιναν προς διευθυντές καταστημάτων της Ένωσης για εμπορικά ή πιστωτικά ζητήματα, προς άντληση κομματικού οφέλους...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER