Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 09:09

Μεγάλη συμμετοχή στη ημερίδα για τα βιολογικά

Γράφτηκε από την
Μεγάλη συμμετοχή στη ημερίδα για τα βιολογικά

Σημαντική ήταν η συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση για το βιολογικά προϊόντα, την οποία διοργάνωσε στην Καλαμάτα, την περασμένη Πέμπτη, η «Ανέλιξη σύμβουλοι επιχειρήσεων», με θέμα «Η αγορά των βιολογικών προϊόντων στις νέες συνθήκες». 

Οι νέες τάσεις και οι προοπτικές, τόσο στην καλλιέργεια, όσο και στην αγορά των βιολογικών προϊόντων, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, ήταν τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι εισηγήσεις των ομιλητών. 

Μίλησαν ειδικότερα, ο περιφερειακός διευθυντής Πελοποννήσου της ΔΗΩ Σπύρος Ζαχαρόπουλος, ο επιθεωρητής της AVRV Αλέξανδρος Τζαχρίστας, ο Ιωάννης Αϊζενμπαχ, συντονιστής του Δικτύου Εξαγωγέων Βιολογικών Προϊόντων ΟΜΕΝ και του Βιοκυκλικού Δικτύου Βιοκαλλιεργητών, ο γεωπόνος Αριστείδης Παπανικολάου υπεύθυνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Μεσσηνίας για τη βιολογική καλλιέργεια, ο Νίκος Κουτσοδήμος μέλος του Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας, ο γεωπόνος Ηλίας Ντζάνης τεχνικός σύμβουλος του συνεταιρισμού ΑΣΚΑΦΕΦΑ και της ΑΝΘΗΡ Α.Ε. καθώς και ο Βασίλης Αργυράκης, διευθύνων σύμβουλος της Αφοί Αργυράκη ΑΕΒΕ.

Μέσα από τις τοποθετήσεις προέκυψε ότι υφίστανται σοβαρές δυνατότητες για διείσδυση στην αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά των βιολογικών προϊόντων, αρκεί -αφ’ ενός να απαλειφθούν κάποιες κακές πρακτικές του παρελθόντος και αφ’ ετέρου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Κυριαζόπουλος, υπεύθυνος της διοργανώτριας εταιρείας «Ανέλιξη», τόνισε τη διάθεση και τη δυνατότητα της εταιρείας να συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου παρέχοντας υπηρεσίες σε όλο τον κύκλο, καλλιέργεια, μεταποίηση, μάρκετινγκ και εμπορία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και έκαναν παρεμβάσεις ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΤΕΙ Καλαμάτας αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Σταθάς και ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος. 


NEWSLETTER