Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 02:12

Φθάνουν μέχρι 50% οι ζημιές από χαλάζι στην ελαιοκαλλιέργεια της Πυλίας

Γράφτηκε από τον

 

Ακόμα και στο 50% φθάνουν, κατά περίπτωση, οι ζημιές των ελαιοπαραγωγών από την χαλαζόπτωση της περασμένης Κυριακής στην περιοχή της Πυλίας, όπως δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Ο Π. Αλευράς -που γνωστοποίησε ότι ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκτίμησης από τον ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει άμεσα η εξατομίκευση- διευκρίνισε ότι η πιο πάνω κατ’ αρχήν εκτίμησή του αφορά ελαιοκαλλιέργειες σε Χανδρινού, Κρεμμύδια, Σουληνάρι και τις γύρω περιοχές, τις οποίες επισκέφθηκε και ο ίδιος προχθές Τρίτη.

Στο μεταξύ, ώς τις 24 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι παραγωγοί στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας -που οι καλλιέργειές τους έπαθαν ζημιές από το χαλάζι της περασμένης Κυριακής- να υποβάλουν δηλώσεις, στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ Αγγελική Σταματελοπούλου, στο δημοτικό κτήριο επί της οδού Παπατσώνη 4.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμπλήρωση της δήλωσης είναι η ταυτότητα, ο ΑΦΜ, ο τραπεζικός λογαριασμός της Αγροτικής Τράπεζας και η δήλωση καλλιέργειας / εκτροφής, όπως αυτή υποβλήθηκε στο πλαίσια των δηλώσεων ενιαίας εκμετάλλευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.