Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 15:16

Πρέπει να στηριχθεί το σύκο από την Πολιτεία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Το σύκο είναι καλό εισόδημα και για τον αγρότη της Λακωνίας, ενώ πρέπει να στηριχθεί από την Πολιτεία και να υλοποιηθεί πρόγραμμα ανασύστασης συκεώνων. Αυτό μας επεσήμανε ο Λάκωνας αντιπρόεδρος της Συκικής Κυριάκος Κανελλάκης.
«Ξεκίνησε πολύ καλά η φετινή παραγωγή στο νομό και πιστεύαμε ότι θα υπήρχε σημαντική άνοδος», μας είπε ο κ. Κανελλάκης και παρατήρησε: «Ομως, τα τελευταία χρόνια μας έχουν επηρεάσει οι καιρικές συνθήκες, η ξηρασία και ο καύσωνας. Τα δέντρα έχουν γίνει ευάλωτα. Τελικά η παραγωγή θα είναι ανεβασμένη κατά 50 τόνους σε σχέση με πέρυσι. Στους Μολάους θα πάμε στους 500 τόνους, ενώ στο Γύθειο είναι μικρή η παραγωγή, γύρω στους 45 τόνους».
Ο αντιπρόεδρος της Συκικής υποστήριξε την ανάγκη προγράμματος ανασύστασης, σημειώνοντας: «Είναι πτωτικά τα πράγματα στη συκοκαλλιέργεια. Οι παλιές συκιές δεν αποδίδουν και στη Λακωνία έγινε ανασύσταση συκεώνων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τα προηγούμενα χρόνια. Το σύκο είναι καλό εισόδημα για τον αγρότη. Ενισχύει το εισόδημα από το λάδι και τα πορτοκάλια. Δεν έχουμε μονοκαλλιέργεια.  Η υλοποίηση ενός προγράμματος ανασύστασης συκεώνων είναι απαραίτητη. Πρέπει να υπάρξει κεντρικό ενδιαφέρον, από το υπουργείο, να γίνει η ανασύσταση με μια επιδότηση στον παραγωγό. Πρέπει να στηριχθεί η συκιά».
Οσον αφορά την κίνηση αυτής της περιόδου μας ενημέρωσε ότι «αυτή την εβδομάδα και την ερχόμενη το απεντομωτήριο των Μολάων είναι ανοιχτό την Τρίτη και την Παρασκευή. Αυτή την Παρασκευή ήρθαν 200 παραγωγοί και παρέδωσαν συνολικά 25 τόνους».
Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER