Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 12:56

Τα αιτήματα των αγροτών στο μπλόκο της Νεστάνης

Γράφτηκε από την
Τα αιτήματα των αγροτών στο μπλόκο της Νεστάνης

Τα αιτήματά των αγροτών που συγκροτούν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών - Κτηνοτρόφων του μπλόκου στον κόμβο Νεστάνης έκαναν γνωστά πριν λίγο με ανακοινωσή τους και τα οποία έχουν ως εξής: 

 

                                     

                                                    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

   1. Αφορολόγητο πετρέλαιο.

   2. Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ και  ΝΑ καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

    3. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30% και κατάργηση των πάγιων τελών που επιβάλει η ΔΕΗ.

    4. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους. Δωρεάν νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων  και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.

    5. Άτοκα δάνεια στους αγρότες με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση και πάγωμα της πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα. Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης.

    6. Αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες. Να  πληρωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες για τους οποίους υπάρχουν έτοιμα πορίσματα.. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

    7. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ και στα φάρμακα.

    8. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ ,(συν 5000 ευρώ για κάθε παιδί). Να μην πληρώσουν οι αγρότες φόρους για σπίτια, αποθήκες και χωράφια.

    9. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά  προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή. Να πληρωθούν από τους εμποροβιομήχανους οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι. Αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών  αγροτικών προϊόντων και των παράνομων ελληνοποιήσεων  αγροτικών προϊόντων.

  10. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των ‘‘νόμιμων’’ και ‘’παράνομων’’ παρακρατήσεων.

   11. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 – 2020.

    12. Να μην μειωθούν κατά 30 ευρώ οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις αλλά να αυξηθούν και να μην κοπούν τα δώρα Χριστουγέννων,  Πάσχα και το επίδομα άδειας.

    13. Απομάκρυνση της μονάδας Βιοαερίου από την περιοχή Μπέρμπερη λόγω υψηλής παραγωγικότητας της περιοχής αυτής.

    14. Ολοκλήρωση των Εγγειοβελτιωτικών Έργων Αγροκτημάτων Έλους Κανδήλας και της κοιλάδας Τράγου(Δάρα). Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων των περιοχών αυτών.     

      15. Να σταματήσει η φοροεπιδρομή και μείωση μισθών και συντάξεων για να ανακάμψει η αγοραστική δύναμη του κόσμου.

 


NEWSLETTER