Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 08:29

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι

Την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με επιστολή του, προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων για τις ζημιές που υπέστησαν στα πλαστικά κάλυψης λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης την προηγούμενη Πέμπτη.
Στην επιστολή του ο σύλλογος σημειώνει:
"Στις 7-2-2013 έπληξε την περιοχή μας μια πρωτοφανής χαλαζόπτωση που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των υπαίθριων καλλιεργειών (φυλλώδη λαχανικά) αλλά και την καταστροφή των πλαστικών κάλυψης θερμοκηπίων στα οποία οι καλλιέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Κατά την επίσκεψη στις 8-2-2013 κλιμακίου του ΕΛΓΑ Τρίπολης που διαπίστωσαν το μέγεθος της ζημιάς μας, ειπώθηκε ότι από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ η αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ δεν είναι δυνατή λόγω του ότι δεν έχει επέλθει ζημιά τουλάχιστον στο 30% της αξίας του θερμοκηπίου. Τα θερμοκήπιά μας είναι σύγχρονες κατασκευές μεγάλου κόστους, που όμως η αξία τους αποσβένεται με την πάροδο των χρόνων. Αρα επέρχεται η παλαιότητα. Δεν μπορεί η αξία του θερμοκηπίου να παραμένει ίδια για όλα τα χρόνια της ζωής του.
Η ζημιά που έγινε διορθώνεται μόνο με αλλαγή του πλαστικού κάλυψης, γιατί αν δεν γίνει θα καταστραφεί και η καλλιέργεια λόγω της υψηλής υγρασίας και του κρύου που εισέρχεται στο θερμοκήπιο από τις τρύπες που έκανε το χαλάζι.
Κατόπιν αυτών ζητάμε να επιληφθείτε του θέματος και να κάνετε τις ενέργειες που απαιτούνται για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, γιατί το κόστος αλλαγής του πλαστικού είναι μεγάλο (2.000 ευρώ τουλάχιστον το στρέμμα)".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER