Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 08:30

Συμφώνησαν διοίκηση και εργαζόμενοι της Ενωσης Μεσσηνίας: Περικοπές μισθών κατά 35% και κατώτατος στα 700 ευρώ

Γράφτηκε από τον
Συμφώνησαν διοίκηση και εργαζόμενοι της Ενωσης Μεσσηνίας: Περικοπές μισθών κατά 35% και κατώτατος στα 700 ευρώ

Διοίκηση και εργαζόμενοι της Ενωσης Μεσσηνίας συμφώνησαν για σύμβαση εργασίας 1 χρόνου με περικοπές μισθών της τάξης του 35%, αλλά με πλαφόν κατώτατου μισθού τα 700 ευρώ. Η συμφωνία, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κατσούλης, εγκρίθηκε προχθές το βράδυ στο Δ.Σ. της οργάνωσης.

Μιλώντας στην "Ε" ο κ. Κατσούλης παρατήρησε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται από τις εμπορικές δραστηριότητες της οργάνωσης και όχι από την επιδότηση. Για το λόγο αυτό από την ερχόμενη Δευτέρα το Δ.Σ. ξεκινάει επισκέψεις σ’ όλα τα καταστήματα της οργάνωσης για συζητήσεις με διευθυντές κι εργαζόμενους, ώστε να καθοριστούν και οι νέοι στόχοι. "Αν δεν υπάρχει βιωσιμότητα στα πρατήρια και στις δράσεις που έχουμε, δε θα μπορούμε να τους πληρώσουμε. Και αν δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ή θα μειωθεί το προσωπικό ή θα κλείσουν οι δραστηριότητες", ξεκαθάρισε ο κ. Κατσούλης. Επεσήμανε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Ενωσης, αλλαγής των πάντων, οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα είναι τακτικές το επόμενο διάστημα.
Οσον αφορά τις οφειλές των μισθών - αρκετών μηνών από το 2012 - ο πρόεδρος ανέφερε ότι αναγνωρίζονται, πως θα εξοφληθούν όποτε η Ενωση έχει τη δυνατότητα και παρατήρησε ότι αν είναι βιώσιμες οι δράσεις, θα μπορούν να δώσουν ένα μέρος των χρημάτων της επιδότησης για την εξόφληση των οφειλών.
Γ.Σ.


NEWSLETTER