Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 07:30

Ξεκίνησαν οι εξαγωγές αγγουριών από Τριφυλία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκίνησαν οι εξαγωγές αγγουριών από Τριφυλία

Ξεκίνησαν οι εξαγωγές αγγουριών από την περιοχή της Τριφυλίας, παράλληλα με την έναρξη της συγκομιδής τους από της θερμοκηπιακές καλλιέργειες.Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που γίνονται εξαγωγές, και αυτό είναι ενθαρρυντικό για την τοπική αγροτική παραγωγή καθώς φαίνεται ότι κερδίζονται αγορές κι ενισχύεται η εξωστρέφεια των αγροτών της Τριφυλίας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας μέχρι τώρα έχουν κατευθυνθεί στην εξαγωγή περίπου 100 τόνοι αγγούρια, με κύριους προορισμούς τις αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας αλλά και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Οι περισσότερες εξαγωγές έχουν γίνει πρωτίστως από την περιοχή των Φιλιατρών και δευτερευόντως από την περιοχή της Κυπαρισσίας. Η ποιότητα των εξαγόμενων προϊόντων είναι άριστη. Οπως επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, είναι σημαντικό να γίνονται αναγγελίες των εξαγωγών, καθώς εκτός από τους ελέγχους που διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων κατοχυρώνεται και η ταυτότητα του προϊόντος ως ελληνικού. Συμπλήρωσε δε πως φαίνεται ότι έχουν κερδηθεί νέες αγορές για τα αγγούρια της περιοχής, και αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον ενώ αντανακλά και την εξωστρέφεια που δείχνουν οι παραγωγοί.


Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER