Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 08:07

Ξεκίνησε η συγκομιδή της πρώιμης πατάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκίνησε η συγκομιδή της πρώιμης πατάτας

Βγαίνουν ήδη οι πρώτες πατάτες της χρονιάς στη Μεσσήνη, για τις σημερινές λαϊκές της πόλης και της Καλαμάτας, καθώς και για την τοπική αγορά.

 

Στην Μπούκα χθες έβγαλαν πατάτες σε δύο κτήματα, ένα στον Αγιο Νικόλαο και ένα δεύτερο στον Αγιο Κωνσταντίνο, απέναντι από το αλσύλλιο, σε μικρές ποσότητες. Εκεί συναντήσαμε τον Σπύρο Καψαλόποδα που με το τρακτέρ έβγαζε πατάτες στο κτήμα του αδελφού του. Οπως μας είπε, θα τις έδιναν με 60 - 65 λεπτά σε λαϊκατζήδες για τις λαϊκές του Σαββάτου, για να φάει ο κόσμος φρέσκια πατάτα. Πρόκειται για πατάτες που έχουν φυτευτεί το Νοέμβριο. Παρατήρησε ότι από την άλλη εβδομάδα θα βγουν πατάτες και για το εμπόριο και πως από τις 10 Απριλίου έως το τέλος του μήνα η παραγωγή θα κινείται σε εντατικούς ρυθμούς.

Αυτή την πρώτη περίοδο η απόδοση είναι γύρω στα 1.800 κιλά το στρέμμα, ενώ η ποιότητα είναι πολύ καλή, καθώς βοήθησε ο καιρός και δεν είχε πάγους.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης Γιάννης Μπλάνας  σημείωσε ότι οι προοπτικές για τη φετινή παραγωγή είναι καλές κι εξέφρασε την ελπίδα να επιβεβαιωθούν στην πράξη, κατά το κρίσιμο διάστημα μέσα στον Απρίλιο που θα βγουν οι πατάτες. Επιβεβαίωσε ότι η ποιότητα είναι πολύ καλή και παρατήρησε πως θέλουν καλές τιμές για τους ίδιους και για τον κόσμο, που θέλει να φάει καλή και φθηνή πατάτα.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER