Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 13:48

Σε επίσημο δείπνο γερμανικών εταιρειών κέτερινγκ το λάδι Στέρνας

Γράφτηκε από την

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέρνας επιλέχτηκε για το επίσημο δείπνο εκδήλωσης εταιρειών κέτερινγκ, που έγινε στις 14 του μήνα στην Γερμανία. Το ελαιόλαδο «Ζoë» δοκιμάστηκε από 150 καλεσμένους και συζητήθηκε από όλους αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Το συγκεκριμένο προϊόν από την Μεσσηνία παρουσίασε στην ετήσια γευσιγνωστική έκθεση «Genuss Gipfel», που οργανώνει αλυσίδα με ντελικατέσεν στην Βαυαρία, η ελληνική εταιρεία "Natural Greek Condiments", η οποία εξάγει παραδοσιακά τυποποιημένα προϊόντα από τη Μεσσηνία και άλλες περιοχές.

Στην έκθεση συμμετείχαν 75 εκθέτες από την Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γαλλία και την Ελλάδα. Η υπεύθυνη πωλήσεων της εταιρείας "Natural Greek Condiments", δρ. Ελεάνα Κασσιτερίδου, μιλώντας στην "Ε" τόνισε με περηφάνια ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί καταφέραμε για ακόμη μία φορά να εκπροσωπήσουμε επάξια την πατρίδα μας -χωρίς, δυστυχώς, καμία υποστήριξη από την Πολιτεία- και να παρουσιάσουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, το "άλλο" πρόσωπο της Ελλάδας. Αυτό της δημιουργίας και της αξιοσύνης». Μάλιστα η ελληνική εταιρεία βραβεύτηκε για το προϊόν της χρονιάς 2013, με την δεύτερη θέση. Το βραβευμένο προϊόν είναι το γλυκό κουταλιού «Πράσινη Ελιά», το οποίο παράγεται από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Μεσότοπου στην Λέσβο.

Στην εκδήλωση η εταιρεία παρουσίασε και προϊόντα από την Μεσσηνία και τη Λακωνία και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια. Τα προϊόντα που παρουσίασε είναι τα εξής: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ζoë» από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέρνας Μεσσηνίας. Τα ελαιόλαδα «300 Spartans» βιολογικής καλλιέργειας από την Σπάρτη, του παραγωγού Γεώργιου Λαμπράκου και το «Symbol» από την Μάνη, του παραγωγού Στέλιου Κιτσιγιάννη. Το βραβευμένο δύο φορές μέλι βιολογικής καλλιέργειας από την Σπάρτη, του παραγωγού Πέτρου Κατσή και το μανιάτικο θαλασσινό αλάτι «Ανθός της θάλασσας».  

Ν.Κ.