Σάββατο, 18 Μαϊος 2013 07:50

Μεσσηνιακός εμφύλιος για το ελαιόλαδο

Γράφτηκε από την

Φουντώνει ο μεσσηνιακός εμφύλιος για το ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) "Καλαμάτα". Στο πεδίο της μάχης μπήκαν χθες και οι δήμαρχοι, ενώ επιχειρηματίες και συνεταιριστές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τον πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων. 

 

Συγκεκριμένα χθες με κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, τάσσονται υπέρ της επέκτασης της ζώνης ΠΟΠ "Καλαμάτα". Την ανακοίνωση αυτή δεν την υπογράφουν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, επειδή προφανώς επέλεξαν να στηρίξουν παθητικά όσους δεν θέλουν να επεκταθεί η ζώνη του ΠΟΠ εκτός των ορίων της πρώην επαρχίας Καλαμάτας. 

Λίγη ώρα νωρίτερα, παραγωγοί, επιχειρηματίες και συνεταιριστές είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσαν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ της επέκτασης της ζώνης ΠΟΠ |Καλαμάτα" ή αν συμφωνεί με την επιστολή του Εξαγωγικού του Τμήματος που ζητεί ανάκληση του σχετικού αιτήματος. 

Την ίδια ώρα τα μέλη του Συλλόγου Υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης έδωσαν συνέντευξη Τύπου και είπαν ότι δεν ζητούν να μη γίνει επέκταση της ζώνης του ΠΟΠ Καλαμάτα. Είπαν πως ζητούν να διασφαλιστεί ότι η τυποποίηση του ΠΟΠ "Καλαμάτα" θα γίνεται εντός των ορίων του νομού.