Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 08:30

Kαι νέες κλήσεις υπαλλήλων σε απολογία: 95.000 κουτιά ληγμένα φυτοφάρμακα στην Ενωση

Γράφτηκε από τον

Τα κρούσματα των πειθαρχικών παραβάσεων και των ατασθαλιών  συνεχίζονται στην Ενωση Μεσσηνίας. Αυτή τη φορά προβλήματα εντοπίστηκαν στο κατάστημα της Μεσσήνης και στο αποθηκευτικό κέντρο της Ανδρούσας - εξαιτίας των οποίων τέσσερις υπάλληλοι έχουν κληθεί σε απολογία, οι 3 από το κατάστημα της Μεσσήνης.

 

Τα νέα κρούσματα επιβεβαίωσε στην "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κατσούλης, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αποκάλυψε ότι βρέθηκαν 95.000(!) κουτιά ληγμένα φυτοφάρμακα από το 2010, σε διάφορα πρατήρια της οργάνωσης.

"Οσοι ευθύνονται έχουν κληθεί σε απολογία. Δεν υπάρχει περίπτωση να γλυτώσει κανείς. Δεν κάνουμε εκπτώσεις. Το Δ.Σ. κάνει αυτό που πρέπει να κάνει", παρατήρησε ο κ. Κατσούλης.

Για την περίπτωση της Μεσσήνης ενημέρωσε ότι κατά την απογραφή που έκανε το Δ.Σ. και η Επιτροπή Παραγγελιών, βρέθηκε στα φυτοφάρμακα έλλειμμα 8.000 ευρώ και στις ζωοτροφές 3.000 με 4.000 ευρώ. Ο πρόεδρος πληροφόρησε ότι "έφυγαν πράγματα από το πρατήριο χωρίς χαρτιά" κι έκανε λόγο και για ευθύνες του διευθυντή του καταστήματος.

Μας ενημέρωσε, επίσης, ότι στον αποθηκευτικό χώρο της Ανδρούσας βρέθηκε έλλειμμα 16.000 ευρώ και έχει ζητηθεί να εισπραχθούν τα οφειλόμενα από τον υπεύθυνο υπάλληλο - διαχειριστή, ενώ τα υπόλοιπα πράγματα (λιπάσματα, ζωοτροφές) θα επιστραφούν στα κεντρικά πρατήρια σε Μεσσήνη - Θουρία και Μελιγαλά.

Ο Κ. Κατσούλης αποκάλυψε ότι βρέθηκαν... 95.000 ληγμένα φυτοφάρμακα από το 2010 σε διάφορα πρατήρια της Ενωσης μέσα στο νομό, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. είχε δοθεί τέρμα στα ληγμένα. Εκτίμησε ότι τα ληγμένα φυτοφάρμακα δεν θα πήγαιναν -και δεν πήγαν- στην εμπορία, αλλά η μη απόσυρσή τους προκάλεσε οικονομική ζημιά στην οργάνωση.

"Αυτή τη στιγμή έχουν αποσυρθεί τα πάντα. Τα ληγμένα θα τα χρεωθούν οι υπεύθυνοι που τα διαχειρίζονταν", σημείωσε ο πρόεδρος, παρατηρώντας πως "κανείς δεν είχε ενημερώσει το Συμβούλιο ότι πρόκειται να λήξουν φάρμακα για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες".

Γ.Σ.