Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 09:23

ΕΑΣ Μεσσηνίας: 433.000 ευρώ στοίχισε πέρυσι η ενεργοποίηση

Γράφτηκε από τον

Ποσό 433.200 ευρώ!!! κόστισε πέρυσι το έκτακτο προσωπικό που εργάστηκε στην Ενωση Μεσσηνίας για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων.

Το ποσό θεωρείται προκλητικό για μια συνεταιριστική οργάνωση που βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση, -σχεδόν στα πρόθυρα χρεοκοπίας-, οι μόνιμοι υπάλληλοί της είναι μήνες απλήρωτοι κι ενώ ο κάθε παραγωγός πλήρωσε 30 ευρώ από την τσέπη του κατά τη διαδικασία της ενεργοποίησης.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κατσούλης, οι έκτακτοι υπάλληλοι παραμένουν ακόμα απλήρωτοι και αναμένεται να εξοφληθούν αύριο, όπου θα τους μοιραστούν τα τελευταία 35.000 ευρώ. Δηλαδή, η εξόφλησή τους θα γίνει από τα χρήματα της φετινής ενεργοποίησης. Φέτος το κόστος για το έκτακτο προσωπικό της ενεργοποίησης περιορίστηκε στα 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο που υποστήριξε ότι «βγάλαμε περισσότερα συνεργεία και εξυπηρετήθηκε καλύτερα ο κόσμος».
Στο μεταξύ, όσον αφορά τη φετινή δακοκτονία, η Ενωση Μεσσηνίας αναλαμβάνει ως εργολάβος την τοποθέτηση των παγίδων, στα όρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας του νομού με έδρα την Καλαμάτα (πλην Τριφυλίας). Και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς κέρδος, αλλά με ζημιά της οργάνωσης. «Αφού δεν έπαιρνε κανείς το έργο; Είχαμε υποχρέωση έναντι των παραγωγών και του προϊόντος. Γιατί μας πληρώνουν οι παραγωγοί; Θα επεκταθεί το ΠΟΠ σε όλο το νομό, αλλά ποιος θα το πιστοποιήσει χωρίς δακοκτονία;», ανέφερε ο κ. Κατσούλης.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η γενική συνέλευση της Ενωσης έχει προσδιοριστεί για την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 10 το πρωί, στα γραφεία του εργοστασίου της Θουρίας. Λόγω έλλειψης απαρτίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή 7 Ιουλίου. Μεταξύ των καθιερωμένων θεμάτων της ανακοίνωσης της έκθεσης των ορκωτών λογιστών και την έγκριση του ισολογισμού για το 2012 και το 2011, πρόκειται: Να ανακοινωθεί το πόρισμα του οικονομικοδιαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στην ΕΑΣ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Να εγκριθεί νέο οργανόγραμμα κι επικαιροποίηση του κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας προσωπικού. Να ληφθούν αποφάσεις για αγορά, ανέγερση και πώληση ακινήτων του συνεταιρισμού, καθώς και για τον καθορισμό του ανώτατου ποσού και των όρων για τη σύναψη δανείων του συνεταιρισμού με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Να εγκριθεί το πρόγραμμα επιχειρηματικής δράσης και ανάπτυξης και ο αντίστοιχος προϋπολογισμός για το 2013.