Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 20:44

Ντομάτες Αλαγονίας: Κακομούτσουνες και πεντανόστιμες

Γράφτηκε από την
Ντομάτες Αλαγονίας: Κακομούτσουνες  και πεντανόστιμες

Ντομάτες... κακομούτσουνες αλλά πεντανόστιμες, προϊόν του Ταϋγέτου. Είναι οι ντομάτες Αλαγονίας, η φετινή παραγωγή των οποίων ξεκίνησε και από το περασμένο Σάββατο τις βρίσκουμε στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας. 

 

Οι παραγωγοί τις... μοστράρουν στον πάγκο περήφανοι για την... ασχήμια του προϊόντος τους, αφού όπως λένε η παραγωγή τους είναι μοναδική και οι ντομάτες τους γεμάτες σάρκα, χωρίς ίνες και σπόρους.

Η Σταυρούλα Παρθένη από το Λαδά εξηγεί πως η παραγωγή ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και θα κρατήσει μέχρι Οκτώβριο - Νοέμβριο. Οι ποσότητες δεν είναι μεγάλες, όμως η ντομάτα είναι ιδιαίτερη και αυτό δικαιολογεί την κάπως πιο ακριβή τιμή σε σχέση με τις άλλες ντομάτες. Οπως τονίζει, όσοι έχουν δοκιμάσει τη συγκεκριμένη ντομάτα την αγοράζουν ανελλιπώς. Θυμάται δε, πως πριν 2 - 3 χρόνια το περιοδικό "Γαστρονόμος" έκανε αφιέρωμα στη... "στραβοχυμένη ντομάτα" όπως τη χαρακτήρισε, την οποία από παλιά -λέει η κ. Παρθένη- την αποκαλούν και "καρδιά του ταύρου". 

Η Ζαχαρούλα Παπαβασιλοπούλου έκανε λόγο για δύσκολη χρονιά στην καλλιέργεια, αφού η "πεταλούδα" και ο αέρας έκαναν ζημιά. "Το παλεύουμε όμως. Φέτος ήταν πιο δύσκολα" λέει. Παρά τις μικρές ποσότητες που προσφέρει για την ώρα στους πελάτες της διαπιστώνει πως είναι πολλοί εκείνοι που προτιμούν τη συγκεκριμένη ντομάτα για τη νοστιμιά της, τη γεμάτη σάρκα της, χωρίς ίνες και σπόρους. 

 

Η Σταματία Αγγελή, επίσης περήφανη για την παραγωγή της, τονίζει την ποιότητα και τη νοστιμιά του προϊόντος που προσφέρει στους πελάτες της. 


NEWSLETTER