Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 10:32

Διαμαρτυρία για τη δακοκτονία από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού

Γράφτηκε από τον

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του προς πάσα κατεύθυνση για την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στην πρόληψη και την καταπολέμηση του δάκου.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «η ανάρτηση των παγίδων έγινε μόλις πριν μία εβδομάδα, δηλαδή μετά από καθυστέρηση 20 ημερών! Κι ενώ ο καθυστερημένος έλεγχος των παγίδων έδειξε μεγάλο αριθμό δάκου σε πολλά σημεία της περιοχής μας, οι αρμόδιοι συνεχίζουν να βραδυπορούν και να παραμένουν άπραγοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την παραγωγή (σημαντική μείωση και βεβαίως υποβάθμιση της ποιότητας)».
Ο σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει πως «τίθεται ζήτημα επιβίωσής μας».
Σήμερα αντιπροσωπεία του συλλόγου θα αναζητήσει τρόπο συνάντησης με τους ιθύνοντες και με αίτημα την άμεση δραστηριοποίηση του μηχανισμού παροχής υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών. Και σημειώνει πως «ύστερα θα προχωρήσουμε με κάλεσμα σε συζήτηση, όλων των αγροτικών συλλόγων του νομού μας, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών Μεσσηνίας και άλλων γνήσιων φορέων της αγροτιάς, ώστε να προετοιμάσουμε με κάθε μέσο την αντίστασή μας, στη μεθοδευμένη απαξίωση του αγροτικού τομέα της χώρας μας».