Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 11:22

Συνάντηση Πετράκου με κτηνοτρόφους Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Πάνω από 100.000 ευρώ χρωστάει σε κτηνοτρόφους της Τριφυλίας γαλακτοβιομηχανία της Πελοποννήσου, καθώς δεν τους έχει πληρώσει επί 8 μήνες για το γάλα που της παρέδωσαν.

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα οι κτηνοτρόφοι ενημέρωσαν προχθές το βράδυ, στον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο, ο οποίος χθες κατέθεσε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι κτηνοτρόφοι ενημέρωσαν το βουλευτή ότι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης και της εξαθλίωσης και παρατήρησαν πως αναγκάστηκαν να διακόψουν την παράδοση του γάλακτος στο τέλος Απριλίου, αφού δεν είχαν πληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και η γαλακτοβιομηχανία τους χρωστάει συνολικά πάνω από 100.000 ευρώ.
Πέρα από την ερώτηση ο κ. Πετράκος θα ζητήσει συνάντηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, στους οποίους θα θέσει το θέμα και θα ζητήσει την άμεση παρέμβασή τους για να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι.
Στη συνάντηση της Τρίτης παρέστησαν και τα στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπης Καλογερόπουλος, Ανδρέας Μανέτας και Βασίλης Τσουλάκος.