Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 20:58

Σε άθλια κατάσταση το δίκτυο του ΓΟΕΒ

Γράφτηκε από την
Σε άθλια κατάσταση  το δίκτυο του ΓΟΕΒ

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου στον κάμπο της ευρύτερης περιοχής της Μεσσήνης, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι καλλιεργητές και να "πνίγονται" τα χωράφια κι οι δρόμοι

. Πολύ κακή είναι και η κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου σε πολλά σημεία στην περιοχή του αναδασμού.

Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες, ενώ είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός του καναλιού με τσάπα, δίπλα από το αεροδρόμιο, το δίκτυο λειτουργεί με πολλά προβλήματα και οι περισσότεροι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι. Οι παραγωγοί καλούνται να αντιμετωπίσουν προβλήματα είτε λόγω έλλειψης νερού σε κάποια σημεία, είτε λόγω... υπερχείλισης του δικτύου σε άλλα - όπου κινδυνεύουν να πάθουν σημαντική ζημιά οι καλλιέργειές τους, καθώς τα καλάμια που παρασύρουν τα νερά κλείνουν τις διόδους και η διαχείριση του δικτύου είναι σχεδόν αδύνατη. 

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι το ότι οι "πόρτες" του δικτύου στηρίζονται με... πέτρες και ξύλα, ενώ η διαχείριση του δικτύου για την αυξομείωση του νερού γίνεται με... σακούλες.

 

Εν τω μεταξύ, ό,τι απομακρύνει η τσάπα από το κανάλι το ρίχνει στην άκρη του δρόμου, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στην ασφαλή διέλευση των αγροτικών οχημάτων. 


NEWSLETTER