Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 19:48

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο Οπωροκηπευτικών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στην Καλαμάτα το 26ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ).

Κατά την τριήμερη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν 101 προφορικές εισηγήσεις και περίπου 160 γραπτές, που κάλυψαν όλο το φάσμα της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα, τόσο σε ερευνητικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Ανδρέας Κανάκης, ο οποίος μετέφερε τον ενθουσιασμό των συνέδρων που ήρθαν στην Καλαμάτα, τόσο για τον τόπο μας όσο και για την άρτια οργάνωση του συνεδρίου. 

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου και την ΕΕΕΟ, είχε γενικό τίτλο «Η παραγωγή των οπωροκηπευτικών ως μοχλός εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση». Τις εργασίες παρακολούθησαν πάνω από 150 εγγεγραμμένοι σύνεδροι, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον και από πολίτες. 

Ο κ. Κανάκης αναφερόμενος σε ορισμένα από τα πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα που τέθηκαν στο συνέδριο, μίλησε για τη μεγάλη σημασία των οπωροκηπευτικών και των φρούτων στην πρόληψη του καρκίνου και της καρδιοπάθειας, ενώ έκανε γνωστό πως η Γενική Γραμματεία Ερευνας ετοιμάζει προς προκήρυξη πρόγραμμα με τη συμμετοχή και παραγωγών. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας, σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και σε επιχειρήσεις τυποποίησης - μεταποίησης.

Κ.Δ.