Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 21:22

Από 1,5 μέχρι 4,5 ευρώ οι ελιές στη λαϊκή

Γράφτηκε από την
Από 1,5 μέχρι 4,5 ευρώ οι ελιές στη λαϊκή

Από 1,5 μέχρι 4,5 ευρώ πωλούνται οι ελιές στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας. Χοντρολιές αλλά και πράσινες για τσακιστές βρίσκουν σε αρκετούς πάγκους οι καταναλωτές, σε ποικιλία τιμών και μεγεθών. 

 

Για την ώρα πάντως οι παραγωγοί διαπιστώνουν ότι οι καταναλωτές κάνουν... έρευνα αγοράς όσον αφορά την τιμή και την ποιότητα - αν και ορισμένοι ανταποκρίνονται χωρίς δεύτερη σκέψη, αγοράζοντας τις ποσότητες που χρειάζονται για να περάσουν τη χρονιά. 

Οι τιμές γενικά κυμαίνονται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα. Ανάλογα με το μέγεθος της χοντρολιάς κυμαίνεται και η τιμή, από 1,5 μέχρι 4,5 ευρώ το κιλό, ενώ η πράσινη που προορίζεται για "τσακιστή" πωλείται στα 4 ευρώ. 

Η Κική Βουτσή είναι από το Καρβέλι και χθες είχε προς πώληση πράσινη ελιά Αλαγονίας. Ομως μέχρι αργά δεν είχε κάνει ούτε... σεφτέ. "Τις ξέρουν και τις θέλουν, αλλά τους φαίνονται ακριβές", παρατήρησε χαμογελώντας και εξέφρασε την αισιοδοξία της τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον να αυξηθεί. 

Ο Ηρακλής Τσούλος μας είπε πως πουλάει χοντρολιές από την περιοχή των Λεΐκων με 2,5 ευρώ το κιλό. Οπως λέει η τιμή είναι χαμηλή, χαμηλότερη από πέρυσι γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά. 

Η Σταματία Αργυροπούλου είναι από τη Σπερχογεία, όπου καλλιεργεί και τις ελιές της. Ανάλογα με το μέγεθος, πουλάει τις ελιές της από 1,5 μέχρι 4,5 ευρώ το κιλό, τονίζοντας πως οι τιμές είναι ίδιες με τις περυσινές. Οι πρώτες ημέρες στη λαϊκή τής φαίνονται πάντως... περίεργες, αφού ο κόσμος κυρίως κοιτάζει και ρωτά. Υπάρχουν πάντως και κάποιοι αποφασισμένοι, όπως μας λέει, που αγοράζουν χωρίς δεύτερη σκέψη τις ελιές της χρονιάς.

Κ.Δ.


NEWSLETTER