Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 07:23

Αδυναμία έκδοσης εργόσημου από τους ιδιοκτήτες: Δεν βρίσκουν νόμιμους μετανάστες για τις ελιές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αδυναμία έκδοσης εργόσημου από τους ιδιοκτήτες: Δεν βρίσκουν νόμιμους μετανάστες για τις ελιές

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στον αγροτικό πληθυσμό οι έλεγχοι για τα εργόσημα των μεταναστών και δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι πολλές ελιές θα μείνουν αμάζευτες, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν θα ρισκάρουν να απασχολήσουν ανασφάλιστους εργάτες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος νόμος προβλέπει πρόστιμο 10.550 για κάθε ανασφάλιστο εργάτη και ότι οι έλεγχοι έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η λήψη πρόσθετων κυβερνητικών μέτρων. Οπως φαίνεται όμως ο πόλεμος κατά της εισφοροδιαφυγής μπορεί να προκαλέσει παράπλευρες απώλειες στην ελαιοσυγκομιδή, αφού δεν υπάρχουν πολλοί νόμιμοι μετανάστες για να τις μαζέψουν. Μέχρι πέρσι η Πολιτεία δεν έκανε ποτέ έλεγχο. Τώρα οι ιδιοκτήτες ελιών ψάχνουν για νόμιμους μετανάστες προκειμένου να τους πληρώσουν εργόσημο, αλλά δεν βρίσκουν.

Ενδεικτική της ανησυχίας που έχει προκληθεί, είναι η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο  Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας και το Α.Τ. Φιλιατρών για το  θέμα της απασχόλησης εργατών γης με εργόσημο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά.

 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πολλοί αγρότες τηλεφωνούν στην "Ε" και εκφράζουν την ανησυχία τους για την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι έλεγχοι για ανασφάλιστους εργάτες γης. 

Σχόλια  

+2 # opa tis! 01-11-2013 07:56
Βάλτε γυναίκες με καυτά σόρτς και μίνι φούστες να πάνω στα δένδρα γιά να κλαδεύουν δήθεν, και ια δείτε γιά πότε θα κάνουν ουρά γιά δουλειά όλοι αυτοί που ξημεροβραδυάζον τα στις καφετέριες με τα λεφτά των γονέων τους.

Αλλοι πληρώνουν γυμναστήριο γιά να ιδρώσουν και να χάσουν κιλά .... ενώ θα μπορούσαν να το γλεντάνε μαζέύοντας ελιές και κάνωντας καμάκι ταυτόχρονα .... και οτι γίνει γίνει πίσω από τις καλαμιές.

Θέλει σέξυ προσέγγιση το θέμα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER