Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 16:08

Α.Σ. Χανδρινού: Κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων

Γράφτηκε από την
Α.Σ. Χανδρινού: Κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων

 

Ανυποχώρητοι στο αίτημα της μη φορολόγησης των αγροτεμαχίων εμφανίζονται οι αγρότες, όπως σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού.

Ειδικότερα, ο Α.Σ. Χανδρινού επισημαίνει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

“Στην σύσκεψη - συζήτηση που είχαμε οι αγρότες της Μεσσηνίας στο Χανδρινού, σήμερα Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να μην υποχωρήσουμε από το αίτημα της μη φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

Η φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των βοσκοτόπων είναι αντιαναπτυξιακή και αντιεπιστημονική.

Σε συνάρτηση με τη νέα ΚΑΠ που μειώνει δραματικά τις επιδοτήσεις ειδικά στους μικρούς και μεσαίους αγρότες και την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% που θα ισχύσει από 1/1/14, θα αυξηθεί υπέρμετρα το ήδη υψηλό κόστος παραγωγής στην χώρα μας, θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής και στη βίαιη μεταφορά της γης από τους Ελληνες αγρότες σε ξένα και ντόπια μονοπώλια.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει το κατατεθέν νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ε.Ε. μετατρέπουν τους Ελληνες αγρότες από νοικοκυραίους σε κολίγους.

Ηδη έκθεσή τους αναφέρει πως τον τελευταίο χρόνο έχουμε δραματική μείωση στον αριθμό των αγροτικών νοικοκυριών, ενώ στον αντίποδα αύξηση του μεγέθους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Να μην έχουμε καμία αυταπάτη για την πολιτική που θα ακολουθήσουν. Το παιχνίδι χοντραίνει. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν όλο και περισσότερο.

Από την Μακεδονία ώς την Κρήτη, οι αγρότες έχουν ξεκινήσει την αντίστασή τους με αποκλεισμούς σε Εφορίες και με επεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια των περιοχών τους. Βρισκόμαστε σε επαφή και συντονίζουμε τον αγώνα μας.

Για το πιο συνειδητό και πρωτοπόρο κομμάτι του αγροτικού κόσμου, το καθήκον της οργάνωσης και της δράσης είναι επιτακτικό.

Την 6η Νοέμβρη ανταμώνουμε με τους εργαζόμενους του νομού μας στην Καλαμάτα. Τα προβλήματά μας είναι κοινά, κοινή η πηγή τους.

Την 19η Νοέμβρη δίνουμε μαζικό και δυναμικό ''παρών'', έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας. Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται, στο εδώλιο να καθίσουν αυτοί που χρόνια καρπώνονταν τον πλούτο του ελληνικού λαού".

 


NEWSLETTER