Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 07:52

Μετανάστες σπεύδουν να βγάλουν ΑΦΜ για να μπορέσουν να δουλέψουν με εργόσημο

Γράφτηκε από τον
Μετανάστες σπεύδουν να βγάλουν ΑΦΜ για να μπορέσουν να δουλέψουν με εργόσημο

Το αδιαχώρητο γίνεται τις τελευταίες μέρες στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων που λειτουργούν στην Τριφυλία (σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους), από εκατοντάδες αλλοδαπούς που σπεύδουν να βγάλουν ΑΦΜ για να μπορέσουν να δουλέψουν με εργόσημο. 

Ειδικά χθες που ήταν μια βροχερή μέρα και δεν μαζεύονταν ελιές, στα Γραφεία έγινε το αδιαχώρητο, με ουρές αλλοδαπών μέσα κι έξω προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τον μοναδικό συνήθως υπάλληλο που εγάζεται στο καθένα. Κατά μέσο όρο από κάθε Γραφείο περνάνε σε καθημερινή βάση περίπου 100 άτομα - ενώ πολλές φορές χρειάζονται κάποια επιπλέον χαρτιά που τυχαίνει να μην τα έχουν μαζί τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να περάσουν και δεύτερη φορά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών -όπως πληροφορηθήκαμε- είναι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης: οι περισσότεροι από τη Ρουμανία και εν συνεχεία από τη Βουλγαρία.

Γεγονός πάντως είναι ότι από τους αλλοδαπούς επιδεικνύεται μεγάλο ενδιαφέρον για να βγάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, αφού πλέον γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητα για να μπορέσουν να εργαστούν. Να σημειώσουμε ότι ανάλογες ουρές δημιουργούνται και στα ΚΕΠ για την έκδοση ΑΜΚΑ, όμως εκεί το προσωπικό είναι περισσότερο και δεν παρατηρείται ο ίδιος συνωστισμός.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER