Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 08:06

Το χαλάζι "χτύπησε" την ελαιοπαραγωγή

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το χαλάζι "χτύπησε" την ελαιοπαραγωγή

Ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από 30% έως και 70%, προκάλεσε το χαλάζι, σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Κλιμάκια γεωπόνων πραγματοποίησαν χθες αυτοψίες και κατέγραψαν τις ζημιές, ενώ από σήμερα αναμένεται στο νομό ο επόπτης του ΕΛΓΑ Μανώλης Ηλιόπουλος, για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Ζημιές καταγράφηκαν στη Μάνη, την Πυλία και την Τριφυλία.

Οπως επεσήμανε στην "Ε" ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς: α) Στη Μάνη ζημιές από 30% έως και 70% προκλήθηκαν σε Νεοχώρι, Ρίγκλια, Αγιο Νικόλαο, Καστάνια και Σαϊδόνα. Οι πιο μεγάλες εντοπίστηκαν σε Καστάνια, Σαϊδόνα και Ρίγκλια. β) Σε Καπλάνι, Ζιζάνι, Ακριτοχώρι, Υάμεια και Φοινικούντα. Οι πιο σοβαρές σε Καπλάνι, Ζιζάνι. γ) Σε Φιλιατρά, Στόμιο, Εξοχικό, Χαλαζόνι, Φαρακλάδα, Σπηλιά, σε ποσοστό 40% περίπου. δ) Ζημιές καταγράφηκαν και στην Τερψιθέα της Τριφυλίας στα φυλλώδη λαχανικά (κυρίως μαρούλια) σε ποσοστό 40%.

Σήμερα ο επόπτης γεωπόνος του ΕΛΓΑ για τη Μεσσηνία Μαν. Ηλιόπουλος θα πραγματοποιήσει μια πρώτη αυτοψία στην Τριφυλία, αύριο στη Μάνη και την Πέμπτη στην Πυλία.

Ο κ. Αλευράς κάλεσε τους πληγέντες παραγωγούς να υποβάλλουν αιτήσεις στους δήμους της περιοχής τους, όπου έχει αναγγελία της ζημιάς.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER