Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 07:46

Κώστας Κατσούλης: "Πρέπει να μείνει ανοιχτός ο συνεταιρισμός Ενωση"

Γράφτηκε από τον

"Για πολλούς λόγους αυτός ο συνεταιρισμός, η Ενωση Μεσσηνίας, πρέπει να μείνει ανοιχτός. Αν δεν αντέξει, θα το βρουν μπροστά τους οι παραγωγοί του νομού. Για τις επόμενες γενιές πρέπει να μείνει ανοιχτός και να δουλέψει". Αυτό τονίζει στην "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κατσούλης.

 Σημειώνει ότι «η διοίκηση που παρέλαβε, όπως είναι γνωστό, πολλά και δύσκολα προβλήματα, υλοποιεί τη διαδικασία εξυγίανσης της οργάνωσης». Παρατηρεί πως: «Εχει ρυθμίσει και πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Κάνει παρεμβάσεις και στηρίζει τα αγροτικά προϊόντα του νομού. Προσπαθεί να προσαρμόσει τις δραστηριότητές της στις απαιτήσεις της εποχής και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και το πιο σημαντικό, έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».

Ο πρόεδρος ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι μέσα στο 2013 πήραν 11 μισθούς και 2 δώρα και πως οι οφειλές απέναντί τους προέρχονται από την τελευταία διοίκηση της ΕΑΣ. Παρατηρεί πως «κάθε μήνα πληρώνουμε πρόστιμο 25.000 ευρώ από το ΣΔΟΕ (από υπόθεση του 1995 για εικονικά τιμολόγια στο κατάστημα Μελιγαλά, για τα οποία αργότερα ο τότε πρόεδρος Γ. Κότσιαρης δικαιώθηκε δικαστικά)». Αναφέρει ότι στους στόχους τους είναι η ρύθμιση και η πληρωμή του χρέους προς την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) και σημειώνει πως «διεκδικούμε δικαστικά τα 4,5 εκ. ευρώ που μας οφείλονται από πελάτες, οφειλές και χρέος που παραλάβαμε».

Ειδικότερα για τις παρεμβάσεις της Ενωσης, ο κ. Κατσούλης επισημαίνει: «1) Αναλάβαμε την εργολαβία τοποθέτησης δακοπαγίδων για τη δακοκτονία με οικονομικό κόστος, ύστερα από την άρνηση ιδιωτών εργολάβων να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, λόγω της προβλεπόμενης χαμηλής αμοιβής. Σκεφθείτε τις συνέπειες στην ποιότητα και την ποσότητα παραγωγής ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς, αν δε γινόταν φέτος δακοκτονία στο νομό μας. 2) Είχαμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στη διαμόρφωση της τιμής του ελαιολάδου και συμβάλαμε στη μικρή αύξηση της τιμής του σε σχέση με πέρυσι. 3) Στηρίξαμε τις τιμές της σταφίδας. Επαναλειτουργήσαμε το σταφιδοεργοστάσιο της Θουρίας κι έτσι ένα μέρος της επεξεργασίας γίνεται σ’ αυτό. 4) Για πρώτη φορά τυποποιούμε μόνο ελιές "ΠΟΠ Καλαμάτα"».

Γ.Σ.