Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 11:30

Συγκέντρωση αγροτών την Παρασκευή στη Νεστάνη

Γράφτηκε από τον

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση προγραμματίζουν οι αγρότες στον κόμβο της Νεστάνης, μεθαύριο Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.

 

Η κινητοποίηση οργανώνεται από το Δίκτυο Αγροτών Πελοποννήσου και πραγματοποιείται ως αντίδραση στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η Συντονιστική Επιτροπή του δικτύου.

«Η προχειρότητα που φαίνεται να επικρατεί σε ένα τόσο σοβαρό μέτρο, όπως είναι η φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος, μετατρέπεται σε σχέδιο ξεκληρίσματος του μικρομεσαίου αγρότη (…) Η φορολόγηση του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, στοχεύει στην εξαθλίωση του μικρομεσαίου αγρότη. Αν αυτός δεν συγκεντρώνει μια ικανή περιουσία που να του εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό εισόδημα (τσιφλίκια), αφαιρουμένων του κόστους παραγωγής, διαβίωσης, φορολογίας, θα είναι αδύνατο να επιβιώσει. Συνέπεια αυτού  θα  είναι  η συγκέντρωση  της αγροτικής ιδιοκτησίας σε λίγους», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που υπογράφουν, από τη Μεσσηνία οι Σταύρος Δημόπουλος και Μπάμπης Καλογερόπουλος, Θεοδόσης Καραμάνος και Γιώργος Καψούρος από την Αργολίδα, Γιώργος Γκανιός και Νικήτας Πανόπουλος από την Αρκαδία, Βλάσης Αδραχτάς και Κώστας Σούκουλης από την Κορινθία και Πέτρος Κοντός και Γιώργος Λυκάκος από τη Λακωνία.

Από την πλευρά των αγροτών της Μεσσηνίας, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπάμπης Καλογερόπουλος είπε για αυτή την κινητοποίηση: «Δεν πάει άλλο, αυτή η κατάσταση είναι καταστροφική και πρέπει να αντιδράσουμε. Προχωράμε σε αυτή την κίνηση που είναι συμβολική, ακτιβισμού θα έλεγα, καθώς πιστεύουμε ότι τους στόχους μας μπορούμε να τους πετύχουμε μέσα από το μαζικό κίνημα, γι' αυτό και δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτές τις κινήσεις. Βέβαια το μαζικό κίνημα είναι σε αδράνεια, γι' αυτό γίνονται και γι' αυτό κάνουμε και αυτές τις κινήσεις, για να το ενεργοποιήσουμε. Είναι ολοφάνερο ότι οδηγούμαστε σε ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, γι' αυτό και καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει δυναμικά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

 

Κ.Μπ.