Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 10:08

Από 2,80 μετρητοίς έως 3,10 με επιταγή η τιμή του λαδιού

Γράφτηκε από τον

Σταθερά ανοδική είναι η τιμή του ελαιολάδου και αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία φθάνει τα 2,80 ευρώ το κιλό, μετρητοίς, για το έξτρα παρθένο. Για το ΠΟΠ Καλαμάτα η τιμή είναι 10 λεπτά παραπάνω.

Η μειωμένη παραγωγή και στο νομό και η έλλειψη ελαιολάδου γενικότερα στη χώρα, κρατούν σταθερά ανοδικές τις τιμές και στέλνουν μήνυμα για ακόμα καλύτερες τους επόμενους μήνες. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ενωση Μεσσηνίας έχει καθορίσει τιμή αγοράς 3 ευρώ το κιλό και 3,10 ευρώ το ΠΟΠ, με τρίμηνη επιταγή.
Υψηλότερες τιμές καταγράφει το ελαιόλαδο στη Λακωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας σε δημοπρασίες που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, στη Μεταμόρφωση πουλήθηκε προϊόν με 2,96 ευρώ και στον Αγιο Δημήτριο με 2,94 ευρώ. Πηγές από το εμπόριο του ελαιολάδου μας επεσήμαναν ότι στο γειτονικό νομό τα λάδια έχουν αρώματα και γεύσεις και γι’ αυτό επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές. Οι ίδιες πηγές μας ενημέρωσαν ότι φέτος πέρα από το λάδι που φεύγει για την Ιταλία, προϊόν από τη Μεσσηνία -περισσότερο κάθε άλλη φορά- πωλείται σε μεγάλες ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες, λόγω της καθίζησης της παραγωγής στην Κρήτη.