Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 17:52

Συγκεντρώσεις τρακτέρ αναγγέλουν οι Μεσσήνιοι αγρότες

Γράφτηκε από την

 

Στους δρόμους βγαίνουν τα τρακτέρ στη Μεσσηνία, όπως γνωστοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών του νομού μας με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Σάββατο.

 

 

“Με την παράταξη των τρακτέρ μας σε κάθε κοντινό καινούριο μπλόκο της περιοχής μας, με τη δυναμική μας συσπείρωση και υπό την απειλή των αγώνων μας, σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της χώρας,το φορολογικό νομοσχέδιο και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, θα μείνουν στα χαρτιά.

Μετά την Πύλο -και από σήμερα- τρακτέρ συγκεντρώνονται σε Πεταλίδι, Γαργαλιάνους και Σουληνάρι. Καλούμε τους αγρότες της Μεσσηνίας να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν μαζικά στον αγώνα επιβίωσής μας” σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Εξ άλλου, η Σ.Ε. δημοσιοποίησε και το κοινό ψήφισμα που εγκρίθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη – συζήτηση που συνδιοργάνωσε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, με την Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας, με θέματα την ενημέρωση για το νέο καθεστώς φορολόγησης και τήρησης βιβλίων, αλλά και “την οργάνωση των αγώνων μας και ετοιμότητα όλων μας, προς την ολομέτωπη σύγκρουση ενάντια στην βάρβαρη στοχευμένη πολιτική της συγκυβέρνησης, που σκοπό έχει να συγκεντρωθεί όλη η αγροτική γη και οικονομία στα χέρια λίγων”.

Ειδικότερα στο ψήφισμα τονίζεται ότι “με τον κοινό αγώνα μας παλεύουμε ενάντια, στην άγρια φορολογία και τα χαράτσια που επιβάλλουν σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, στις δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη σε Δημόσιο και Τράπεζες, στις μειώσεις των συντάξεων και στην περικοπή των παροχών υγείας και πρόνοιας”.