Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 22:21

Αλευράς κατά κυβέρνησης για τα μέτρα των αγροτών

Γράφτηκε από τον

Την κυβέρνηση επέκρινε δριμύτατα χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, επισημαίνοντας ότι «με τα μέτρα που παίρνουν για τους αγρότες, αντί να λύνουν τα προβλήματα, δημιουργούν νέα».

Ο κ. Αλευράς εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους αγώνες των αγροτών. Επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη δημιουργία και νέων προβλημάτων, όπως είπε, πέρα από τα χρονίζοντα, στάθηκε στο φορολογικό και στην καθυστερημένη έγκριση των σχεδίων βελτίωσης και του προγράμματος των νέων αγροτών. Χαρακτήρισε μάλιστα άδικο, αντιεπιστημονικό και "παγκόσμια πρωτοτυπία" το μέτρο φορολόγησης των αγροτών με 13% στο καθαρό εισόδημα και όχι στο κέρδος.
Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη διαφωνία του με την επέκταση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος για 7-9 ημέρες, επισημαίνοντας πως «θα γίνει μεγάλης διάρκειας, ενώ δε θα φθηνύνει το γάλα. Βοηθάει τις αθρόες εισαγωγές και θα είναι ο αφανισμός της κτηνοτροφίας στη χώρα μας».
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Αλευράς για το χειρισμό του ζητήματος της ακαρπίας στα ελαιόδεντρα. Παρατήρησε με απογοήτευση ότι ακόμα η Επιστημονική Επιτροπή (από τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο) δεν έχει συντάξει το πόρισμα που πρέπει να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Οικονομικών. Και όλα αυτά, όπως σημείωσε, γίνονται ενώ «η απώλεια της παραγωγής ήταν 70% και 80% σε κάποιες περιοχές, και παραγωγοί με τόνους ελαιόλαδο αναγκάστηκαν φέτος να αγοράσουν για να έχουν στο σπίτι τους».
Ο αντιπεριφερειάρχης είπε τέλος ότι ο Ελληνας αγρότης θέλει «ίδια εφόδια και προϋποθέσεις με τους αγρότες της Ευρώπης».