Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 08:02

Απαλλάσσονται από τα βιβλία αγρότες με τζίρο 15.000 και επιδοτήσεις 5.000 ευρώ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απαλλάσσονται από τα βιβλία αγρότες με τζίρο 15.000 και επιδοτήσεις 5.000 ευρώ

Να εκπληρώνουν και τα δύο κριτήρια για τον τζίρο πωλήσεων και τις ενισχύσεις που λαμβάνουν θα πρέπει οι αγρότες που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, εκτός αν δεν εισπράττουν ενισχύσεις ή δεν πραγματοποιούν πωλήσεις προϊόντων τους. Με απόφαση Θεοχάρη ορίζεται ότι:

1. Απαλλάσσονται, από 1.1.2014, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α., οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των 15.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των 5.000.

2. Σε περίπτωση μη πλήρωσης ενός εκ των ανωτέρω κριτηρίων, εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ. Οι εν λόγω αγρότες εντάσσονται τότε υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ με δυνατότητα μη τήρησης απλογραφικών βιβλίων, εφόσον δεν ασκείται άλλη δραστηριότητα, για την οποία υπάρχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων.

3. Οσοι αγρότες πληρούν μόνο ένα από τα κριτήρια αυτά και δεν ασκήσουν στην επόμενη διαχειριστική περίοδο την αγροτική τους εκμετάλλευση, ούτε δικαιούνται να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων.

4. Στην περίπτωση που μέχρι το τέλος της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου δεν προκύπτει το ύψος των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, λαμβάνεται υπόψη το ποσό της προπροηγούμενης διαχειριστικής περιόδου.

5. Εάν όμως μεταβιβάσουν τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η υποχρέωση για τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων καταλαμβάνει τους αγρότες με εναπομείναντα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης πάνω από το προβλεπόμενο όριο (5.000 ευρώ και άνω).

Σχόλια  

0 # ΓΑΖΗΣ 25-02-2014 09:02
ΕΓΩ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΛΠ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ .ΠΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΤΕΣ ΜΟΥ .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER