Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 09:55

10 Απριλίου βγαίνουν οι πρώτες πατάτες σε Μεσσήνη και Μπουρνιά

Γράφτηκε από τον
10 Απριλίου βγαίνουν  οι πρώτες πατάτες σε Μεσσήνη και Μπουρνιά

Από τις 10 Απριλίου θα αρχίσουν να βγαίνουν στη Μεσσήνη και τον Μπουρνιά οι πρώτες πατάτες της φετινής πρώιμης, ανοιξιάτικης παραγωγής. Το Πάσχα θα υπάρχουν ντόπιες φρέσκες πατάτες για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

Αυτό τονίζουν στην "Ε" οι πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμάτας Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος και Μεσσήνης Γιάννης Μπλάνας και ζητούν έλεγχο των εισαγωγών και των ελληνοποιήσεων.
«Πάμε πολύ καλά, είναι καλά τα φυτά», μας είπε ο Π. Βλαχογεωργακόπουλος και παρατήρησε πως «ήταν καλές οι θερμοκρασίες, δεν είχαμε χαμηλές και πάγο». Ενημέρωσε ότι «από 10 Απριλίου θα ξεκινήσουν να βγαίνουν οι πρώτες πατάτες, αυτές που φυτεύτηκαν το Νοέμβριο. Των Βαΐων θα ξεκινήσουμε και μεις στον Μπουρνιά» και πρόσθεσε: «Το Πάσχα θα έχουμε δικές μας πατάτες. Να τρώει ο κόσμος ντόπια προϊόντα». Είπε, ακόμα, πως «υπάρχουν εισαγόμενες από Αίγυπτο, Κύπρο, Γαλλία, αλλά και αποθέματα. Να περάσει αυτός ο μήνας κι ελπίζουμε να έχει βελτιωθεί η κατάσταση».
Ο Γ. Μπλάνας συμφώνησε ότι πάνε καλά οι πατάτες και πληροφόρησε πως τώρα ποτίζουν και ραντίζουν για τον περονόσπορο που εμφανίστηκε μετά τις τελευταίες βροχές. «Από τις 10 Απριλίου και μετά θα ξεκινήσουμε. Μετά το Πάσχα θα είναι η κορύφωση της παραγωγής», επεσήμανε ο πρόεδρος του Α.Σ. Μεσσήνης και σημείωσε: «Σίγουρα το Πάσχα θα έχουμε δικές μας πατάτες για να τροφοδοτήσουμε την αγορά. Εχουν φτιάξει οι πατάτες με τον καλό καιρό. Πρέπει να προσέξουν τις εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις
για να ξανακαλλιεργήσουμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα, όλα τα εφόδια είναι ακριβά, είναι μεγάλο το κόστος. Αν δεν πάρουμε χρήματα, δε θα μπορέσουμε κιόλας, για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας».
Γ.Σ.


NEWSLETTER